Εξετάζει νέα κυκλοφοριακά μέτρα

* Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ-ΑΛΚΑΖΑΡ * ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ * ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΕΣ ΖΗΤΑ Η ΛΑ.ΣΥ.

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2020 15:04

Αυτοψία στο σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε τη Λάρισα και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο νέων παιδιών, πραγματοποίησε χθες το πρωί ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γ.

Αλεξούλη και υπηρεσιακά στελέχη.
Ο κ. Καλογιάννης συνομίλησε με περιοίκους και αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος, οι οποίοι του είπαν πως η ταχύτητα φαίνεται να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του συμβάντος, κάτι που ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι, από την έρευνα των αρμοδίων Αρχών και ειδικότερα της Τροχαίας.
Παράλληλα, στον Δήμο εξετάζεται η δυνατότητα λήψης επιπρόσθετων μέτρων για την κίνηση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο νεαρών παιδιών, στη συνοικία Ιπποκράτη το βράδυ του Σαββάτου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανακοινώνει «θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία ανάρρωση στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Όμως εδώ αναδεικνύονται και σοβαρότατες ευθύνες των τοπικών Αρχών και θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:
Το σοβαρό τροχαίο ατύχημα έχει κατά τη γνώμη μας και ηθικούς αυτουργούς.
Η περιοχή στην οποία σημειώθηκε το τροχαίο είναι δρόμος που συνδέει την πόλη με τη συνοικία Ιπποκράτη (Πέρα Μαχαλά) και δρόμος που παράλληλα συνδέει την πόλη με τη Γιάννουλη, όπως και με άλλες συνοικίες π.χ. Αλκαζάρ. Είναι όμως και διάβαση για όλους τους κατοίκους του Πέρα Μαχαλά και όσους θέλουν να επισκεφθούν το πάρκο του Αλκαζάρ και το Κηποθέατρο.
Ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες αυτός ο χώρος έχει έντονο κυκλοφοριακό φορτίο, καθώς εκεί πραγματοποιούνται σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και γιατί αποτελεί χώρο αναψυχής και αθλητισμού, συνδέει ακόμη και την κοίτη του Πηνειού.
Ενώ όλο τον χρόνο αποτελεί κόμβο που συνδέει τον κεντρικό τομέα, όπως και τον Πέρα Μαχαλά με τον Α’ Πυρήνα Αλκαζάρ του ΕΑΚ Λάρισας, τη μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση στην πόλη, που μάλιστα συνορεύει με το επίσης πολύ μεγάλο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Γ. Μητσιμπόνας». Παράλληλα, πάνω στον δρόμο βρίσκεται το 14ο Δημοτικό Σχολείο, το μνημείο και Μουσείο του Ιπποκράτη. Ενώ τον δρόμο διασχίζουν και πολλοί μαθητές της συνοικίας Αλκαζάρ που πηγαίνουν στα σχολεία 10ο Γυμνάσιο και Λύκειο, όπως και στις σχολές ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι ο δρόμος αυτός είναι ιδιαίτερα βεβαρημένος κυκλοφοριακά, αλλά δεν διαθέτει ασφαλείς διαβάσεις για τους πεζούς, παρά μόνο μια υπόγεια διάβαση στο ύψος του Κολυμβητηρίου.
Τι παρεμβάσεις χρειάζονται άμεσα:
Κατ’ αρχάς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον τόπο του συμβάντος, όπου δεν υπάρχει διαγραμμισμένη διάβαση πεζών, όπως και κατάλληλη σήμανση για τους διερχόμενους οδηγούς. Επίσης υπάρχει σοβαρό κατασκευαστικό λάθος στη νησίδα της κεντρικής γέφυρας του Αλκαζάρ, όπου το ύψος στο κεντρικό παρτέρι δεν επιτρέπει στον οδηγό του οχήματος που θέλει να διασχίσει κάθετα τη γέφυρα να έχει ορατότητα, με αποτέλεσμα να βγαίνει το όχημα αρκετά μέσα στον δρόμο, με κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Απαιτείται να φτιαχτούν δύο μεγάλες εναέριες πεζογέφυρες, η μία απέναντι από το 14ο Δημοτικό Σχολείο και η άλλη στην κεντρική είσοδο στο Κηποθέατρο, που θα συνδέεται με την κεντρική πεζογέφυρα του Πηνειού.
Ενώ τέλος σε συνεννόηση με συγκοινωνιολόγους πρέπει να εξεταστεί η μονοδρόμηση της Δωροθέου μέχρι το ανάχωμα (εκεί που συναντιέται με την οδό Καρανάσιου) με προτεραιότητα στα οχήματα που εξέρχονται της συνοικίας, καθώς η Καρανάσιου αποτελεί μια από τις εισόδους μαζί με τη Μανουσάκη στον συγκεκριμένο δρόμο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass