Αποκλείστηκαν από τις ενισχύσεις επειδή είναι... Α.Ε.!

*ΜΙΚΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ *«ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ *ΣΩΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΡΑΔΟΞΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2020 21:24

Την εξαίρεση των Ανώνυμων Επιχειρήσεων, από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, για την ενίσχυση επιχειρήσεων, που επλήγησαν οικονομικά, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού Covid-19, καταγγέλλουν τουριστικές επιχειρήσεις – ξενώνες του Δήμου Αγιάς.


Παρότι εντάσσονται σε αυτές τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές την περασμένη άνοιξη με απόφαση του κράτους, στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, δεν συμπεριλαμβάνονται ως δικαιούχοι, όπως και πολλές άλλες Ανώνυμες Εταιρείες στην Ελλάδα, στη σχετική ΚΥΑ, που αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης ύψους οκτακοσίων ευρώ, και αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα σαράντα πέντε ημερών, από την 17η Μαρτίου 2020 έως και την 30η Απριλίου 2020.
Μετά από απανωτά υπομνήματά τους στα αρμόδια Υπουργεία, για «άρση της αδικίας» που δημιουργείται στον επιχειρηματικό κλάδο, με την εξαίρεση των Α.Ε., το θέμα παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
«Παράδοξη και άδικη» κρίνει την εξαίρεση των τουριστικών επιχειρήσεων Α.Ε. από την κρατική αποζημίωση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος «και συγκεκριμένα όσων έχουν τα χαρακτηριστικά μικρών επιχειρήσεων όπως οι ξενώνες».
Επισημαίνει στην «Ε», πως «ειδικά ο κλάδος του τουρισμού δέχτηκε μεγάλο οικονομικό πλήγμα και θα πρέπει να στηριχθεί» και σημειώνει πως «το Επιμελητήριο Λάρισας βρίσκεται στο πλευρό τους, όταν από τον Μάιο, μετά την ανακοίνωση της ΚΥΑ, είχε καταθέσει σχετικό υπόμνημα στο Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης».
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο, μέχρι σήμερα το Υπουργείο δεν απάντησε στο υπόμνημα του Επιμελητηρίου Λάρισας, αλλά ο ίδιος δηλώνει ότι «θα συνεχιστεί η προσπάθεια άρσης της αδικίας, υπενθυμίζοντας ξανά στους αρμόδιους φορείς αυτήν την ανάγκη».
ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Σχετικά υπομνήματα έχουν αποστείλει στο Υπουργείο Οικονομικών και οι δύο επιχειρήσεις Α.Ε. που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και συγκεκριμένα είναι ξενώνες-καταλύματα ενοικιαζομένων διαμερισμάτων στο χωριό Σκήτη, του Δήμου Αγιάς.
Καταγγέλλουν στην «Ε» τον «αποκλεισμό των Ανωνύμων Εταιρειών (ΑΕ) συλλήβδην, έστω και αν πληρούν όλα τα υπόλοιπα κριτήρια που προβλέπει η ΚΥΑ, για τη λήψη της αποζημίωσης, έστω και εάν πρόκειται για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στις οποίες απευθύνεται βασικά η Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, με μόνο «κριτήριο» τη νομική μορφή της επιχείρησης».
Τονίζουν ότι: «Δημιουργείται έτσι μια τεράστια αδικία, που θέτει σε πολύ μειονεκτική θέση τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν μορφή Α.Ε, μία καταστρατήγηση της ίσης μεταχείρισης και μία νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού εις βάρος τους, δημιουργώντας επιπλέον δυσκολίες στην ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση.
Αναρωτιόμαστε εάν η μεταχείριση αυτή έχει ίχνος δικαιοσύνης ή ακόμη και εάν είναι νόμιμη.
Συγκριτικά αναφέρουμε πως καμία προκήρυξη ΕΣΠΑ δεν απευθύνεται σε ειδικές μορφές επιχειρήσεων (π.χ. ΟΕ, ΕΠΕ κ.λπ.) ούτε φυσικά αποκλείει άλλες με μόνο κριτήριο τη νομική μορφή τους (π.χ. Α.Ε.), αλλά απευθύνεται σε επιχειρήσεις με βάση την κατάταξη τους σε πολύ μικρές, μικρές κ.λπ.
Ζητάμε την άρση της κατάφωρης αδικίας, ώστε να λάβουμε και εμείς αποζημίωση ειδικού σκοπού αναδρομικά και στο σύνολό της».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

GIANNAKOPOYLOS_S.jpg

 

«Στο πλευρό των επιχειρηματιών στέκεται το Επιμελητήριο Λάρισας. Εχει αποστείλει σχετικό υπόμνημα στο Υπουργείο Οικονομικών...»
τόνισε στην «Ε» ο πρόεδρος Σωτ. Γιαννακόπουλος

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass