246 κρούσματα τον Αύγουστο στη Θεσσαλία

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ – ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΑ 95 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2020 15:33

Στα 246 ανέρχονται τα θετικά κρούσματα του κορονοϊού στη Θεσσαλία από την 1η μέχρι 31 Αυγούστου, εκ των οποίων το 53,5% αυτών ήταν άντρες και το 46,5% γυναίκες, σύμφωνα με την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, που συντάχθηκε  σε συνεργασία του

Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Συντονιστικού Κέντρου Covid-19 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με τη μελέτη, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η μέση ηλικία του συνόλου των κρουσμάτων ήταν τα 46,5 έτη, η διάμεσος τα 44 έτη, το νεότερο κρούσμα ήταν 2 ετών και το μεγαλύτερο 89 ετών. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίστηκε στην ηλικιακή ομάδα “30-49”.
Συνολικά όπως αναφέρεται στη μελέτη, παρατηρήθηκε μείωση του αριθμού των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα παρατηρήθηκε πτώση του αριθμού των κρουσμάτων στις Περιφερειακές Ενότητες της Λάρισας, της Μαγνησίας, των Σποράδων και της Καρδίτσας. Αντίθετα, αυξητική πορεία παρουσίασε ο αριθμός των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα των Τρικάλων. Παρόλα αυτά, ο αριθμός αναπαραγωγής (R=reproductive number) του SARS-CoV-2 για την 31η Αυγούστου εκτιμήθηκε κάτω από τη μονάδα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας.
Όσον αφορά στα μέτρα που ελήφθησαν στον Αμπελώνα, στην Π.Ε. Λάρισας,  στην Π.Ε. Καρδίτσας, στο Βόλο, αναφέρεται ότι  έχουν αποδώσει  και βοήθησαν στον έλεγχο των αυξημένων κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν μέσα στον Αύγουστο.
Αναλυτικά, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κατά τον μήνα Αύγουστο είναι 246, εκ των οποίων τα 177 (72,0%) εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης, τα 30 (12,2%) είναι ορφανά και τα 39 (15.8%) αδιευκρίνιστα.
Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, τα 130 κρούσματα αντιστοιχούν σε άντρες και αποτελούν το 53,5% του συνόλου των κρουσμάτων της Θεσσαλίας. Όσον αφορά την ηλικία υπολογίστηκε ότι η μέση τιμή είναι τα 41,3 έτη, η διάμεσος τα 38 έτη, το νεότερο κρούσμα είναι 3 ετών και το μεγαλύτερο 89 ετών. Αντίστοιχα, τα κρούσματα που αντιστοιχούν σε γυναίκες είναι 113 και αποτελούν το 46,5% του συνόλου των κρουσμάτων. Αναφορικά με την ηλικία, η μέση τιμή είναι τα 51,8 έτη, η διάμεσος είναι τα 51 έτη, το νεότερο κρούσμα είναι 2 ετών και το μεγαλύτερο 88 ετών.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της εβδομάδας 23-29 Αυγούστου (week 34) είναι 41. Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, τα 22 κρούσματα αντιστοιχούν σε άντρες και αποτελούν το 53,7% του συνόλου των κρουσμάτων της Θεσσαλίας. Όσον αφορά την ηλικία υπολογίστηκε ότι η μέση τιμή είναι τα 50,8 έτη, η διάμεσος τα 47 έτη, το νεότερο κρούσμα είναι 6 ετών και το μεγαλύτερο 88 ετών. Αντίστοιχα, τα κρούσματα που αντιστοιχούν σε γυναίκες είναι 19 και αποτελούν το 46,3% του συνόλου των κρουσμάτων. Αναφορικά με την ηλικία, η μέση τιμή είναι τα 50,3 έτη, η διάμεσος είναι τα 51,5 έτη, το νεότερο κρούσμα είναι 3 ετών και το μεγαλύτερο 81 ετών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πίνακας που αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων και της επίπτωσης Covid-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα και Καλλικρατικό Δήμο της Θεσσαλίας, με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του κρούσματος ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.
Από τα 246 κρούσματα, τα 95 καταγράφτηκαν στην Π.Ε. Λάρισας (38,6%), τα 50 στη Μαγνησία (20,3%), τα 19 στις Σποράδες (7,7%), τα 57 στην Καρδίτσα (23,17%) και τα 25 στα Τρίκαλα (10,16%). Από τα 95 στην Π.Ε Λάρισας μόλις ένα καταγράφτηκε στον Δήμο Αγιάς, 11 στον Δήμο Ελασσόνας, 53 στον Δήμο Λαρισαίων, δύο στον Δήμο Τεμπών 25, στον Δήμο Τυρνάβου και 3 στον Δήμο Φαρσάλων, ενώ «καθαρός» και χωρίς κρούσμα αποδείχθηκε ο Δήμος Κιλελέρ.

PINAKAS1_GEVGRAFIKH.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass