Σχόλιο του Πάνου Σάπκα προκαλεί τις αντιδράσεις των «αρνητών» της μάσκας!

ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2020 15:19

Ενα σχόλιο του αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ. Πάνου Σάπκα, που έγραψε σε διαδικτυακό ιστότοπο δημοσιογραφικού τοπικού μέσου πάνω στο θέμα της διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν γονείς για τη χρήση μάσκας, πυροδότησε αντιδράσεις.


Συγκεκριμένα μία ομάδα 28 ατόμων, γονέων που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, ζητούν να ενταχθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το σχόλιο του αντιδημάρχου καταγγέλλοντας ότι «προσπαθεί εμμέσως να στοχοποιήσει απλούς πολίτες».
Αναλυτικότερα, στην επιστολή τους οι 28 συμπολίτες αναφέρουν: «κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε στα θέματα προς συζήτηση που έχετε στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση, σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 7 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, ένα θέμα το οποίο μας προξένησε μεγάλη δυσφορία, καθώς επίσης και οργή με τον τρόπο που τέθηκε.
Αναλυτικά, στις 6/9/2020 το βράδυ, ο κ. αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σάπκας με σχόλιό του στον διαδικτυακό ιστότοπο του δημοσιογραφικού μέσου ένιωσε την ανάγκη να επιπλήξει δημόσια όλους τους γονείς που συμμετείχαν στην ειρηνική διαμαρτυρία-μοτο πορεία!
Συγκεκριμένα, ο κ. Σάπκας εμφανιζόμενος ως τιμητής του νόμου, σχεδόν επέρριψε ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία για τον μη καταλογισμό διοικητικών προστίμων στους παρευρισκόμενους, τα οποία θεώρησε ως απαραίτητα για να τα χρησιμοποιήσει για αγορά δήθεν μασκών για τους πολίτες! Να ενημερώσουμε τον κ. Αντιδήμαρχο που προσπαθεί εμμέσως να στοχοποιήσει απλούς πολίτες μέσω του απαράδεκτου σχολιασμού του, πως είμαστε οικογενειάρχες, απλοί γονείς που ανησυχούμε ιδιαιτέρως για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την υποχρεωτική χρήση των πολλαπλών χρήσεων μάσκας μη ιατρικού τύπου ή και προσπαθήσαμε ειρηνικά να γνωστοποιήσουμε την αντίθεσή μας.
Είναι εξόχως ανησυχητικό, το γεγονός ότι ο κ. Σάπκας φαίνεται να μετράει τους πολίτες της Λάρισας «με το κεφάλι», απαξιώνοντας έτσι πλήρως την υπόσταση του καθενός, την ευθύνη που φέρουμε για τα παιδιά μας και που δικαιολογούν πλήρως την ενεργή συμμετοχή μας στις διαδικασίες που προβλέπονται ρητά και από το Σύνταγμα! Έπειτα λοιπόν από διαβούλευση με τους γονείς που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση της σκεπαστής αγοράς Νεαπόλεως και μετά από ομόφωνη καταδίκη του σχολίου από δεκάδες γονείς, παρακαλούμε όπως απαντήσετε στα καίρια ερωτήματα που ως εκλεγμένοι από εμάς τους απλούς πολίτες φέρετε πλήρη ευθύνη ως προς τους κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται, ειδικά όταν πρόκειται για δημόσιο λόγο που εκφράζεται από φέροντα θεσμική θέση.
1) Ο Δήμαρχος Λαρισαίων ταυτίζεται με την άποψη του κ. Σάπκα ή την καταδικάζει;
2) Ο κ. Σάπκας εμμένει στην εκπεφρασμένη άποψή του ή αναγνωρίζει ότι η δήλωσή του ήταν ατυχής και βεβιασμένη; Παρακαλούμε να τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε να γνωρίζουμε όλοι μας αν μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες με δικαιώματα ή ως ασήμαντες οικονομικές μονάδες, χωρίς κανένα δικαίωμα δημοκρατικής έκφρασης. Παρακαλούμε, ενημερώστε μας για την ημερομηνία της συζητήσεως, ώστε να παρευρισκόμαστε μέσω εκπροσώπου (λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται) ή να παρευρισκόμαστε όλοι οι «στοχοποιημένοι» γονείς διαδικτυακά στην πλατφόρμα του youtube».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass