Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2020 15:33

Τρεις οι υποψήφιοι
πρόεδροι στο Κυψελοχώρι

Δεκτές έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας και τις τρεις υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου στην κοινότητα Κυψελοχωρίου του Δήμου Τεμπών. Το Πρωτοδικείο προχώρησε χθες στην ανακήρυξη των υποψηφίων και έτσι τη θέση του κοινοτάρχη θα

διεκδικήσουν οι εξής τρεις υποψήφιοι:
Μήλιου Δημ. Στυλιανή, Τόλιου Βύρ. Μαρία και Χατζημήτρος Ιωάν. Δημήτριος. Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι εκλογές στην κοινότητα Κυψελοχωρίου θα επαναληφθούν στις 27 Σεπτεμβρίου 2020.  

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη
το Δ.Σ. Λαρισαίων

Συνεδριάζει διά τηλεδιάσκεψης, σήμερα Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, στις 7.30 μ.μ. Μεταξύ άλλων, εντάσσονται τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη: Συζήτηση με αφορμή την επιστολή είκοσι οκτώ (28) συμπολιτών για το θέμα της χρήσης των μέσων προστασίας, στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης. 20η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Λαρισαίων οικονομικού έτους 2020. Έγκριση παραχώρησης του ιατρείου – χειρουργείου του Δημοτικού Κυνοκομείου στους εθελοντές κτηνιάτρους κ.ά.

Πρώτη συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας
Την πρώτη του συνεδρίαση, για εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου, γραμματέα, υπεύθυνου Οικονομικών και εκπροσώπου Τύπου, θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο θεατράκι «Η Αυλή του Μύλου» - στον Μύλο του Παππά. Σε περίπτωση βροχής η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Εκλογές Συλλόγου
Αναπήρων Πολιτών

Εκλογές θα πραγματοποιήσει ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΝ.Σ.Α.Π.) από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, ως και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, τις ώρες από 10.00 έως 19.00 αντίστοιχα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β’ ΚΑΠΗ Λάρισας, πλησίον Δ.Ε.Υ.Α.Λ., επί της οδού Λαγού και Κραννώνος, για την ανάδειξη: αντιπροσώπων για το επόμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και αντιπροσώπων για το επόμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-287.209 και στο κιν.: 6977-463.411.

 

Εκλεψαν τα ξύλα από τα παγκάκια πλατειών

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Δύο Λαρισαίοι, ηλικίας 29 και 30 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ ως δράστες πρωτοφανών κλοπών στα χωριά Μέλισσα και Αχίλλειο του Δήμου Κιλελέρ. Οι δύο δράστες σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους έκλεψαν συνολικά 24 ξύλινες δοκούς από παγκάκια σε πλατείες των δύο χωριών. Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ.: «Από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για τα αδικήματα της κλοπής και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 13-09-2020, οι δύο συνεργοί αφαίρεσαν 24 ξύλινες δοκούς από παγκάκια σε πλατείες δύο χωριών του Δήμου Κιλελέρ» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ. Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. 

 

Απαίτηση το δημόσιο σύστημα υγείας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, διαφημίζει τις προσλήψεις 200 συμβασιούχων στις δημόσιες δομές υγείας, για να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την υποχρηματοδότηση και τα μεγάλα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό», υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της «...Η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, σε συντονισμό με την κυβέρνηση, προωθεί στην πράξη πλέον την μεγαλύτερη απεμπλοκή του κράτους από τη χρηματοδότηση της Υγείας και στη Θεσσαλία, ανοίγει πιο πλατιά την πόρτα της διάσπασης του ενιαίου δημοσίου δωρεάν χαρακτήρα της υγείας, της υποβάθμισής της, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης στην πορεία των ΣΔΙΤ και της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η «μάσκα» του ενδιαφέροντος που φόρεσε η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, πλασάροντας ως λύσεις τη διεύρυνση της προσωρινής εργασίας, τη συνέχιση της εργασιακής ανασφάλειας και τα μπαλώματα με τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού δεν μας ξεγελά.
Απαιτούμε ενιαίο, σύγχρονο, αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με δωρεάν όλες τις παροχές υγείας σε όλο τον λαό, χωρίς ΣΔΙΤ, επιχειρηματική δράση. Ενισχυμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ουσιαστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Στελέχωση όλων των Δημόσιων Μονάδων Υγείας της Θεσσαλίας και γενικότερα με το αναγκαίο μόνιμο και πλήρους απασχόλησης προσωπικό και εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα».

 

«Οχι άλλο ΚΥΤ μεταναστών στην Ελλάδα»

ΖΗΤΑ H ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

H Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας μέλος της (ΕΕΔΥΕ), σε ανακοίνωσή της «εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους ευρισκόμενους στον δρόμο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας, στο νησί της Λέσβου. Εκφράζουμε, επίσης, την αλληλεγγύη μας και στους κατοίκους του νησιού, καθώς και των άλλων νησιών του Αιγαίου, που υφίστανται κι αυτοί τις συνέπειες του διπλού εγκλωβισμού των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά ως συνέπεια της κατάπτυστης συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, που φέρει και την ελληνική υπογραφή».
Ζητά «να κλείσει η Μόρια και να μην ανοίξει κανένα άλλο Κ.Υ.Τ. κλειστό ή ανοικτό, τον άμεσο απεγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα και τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τις χώρες προορισμού. Αποζημίωση των κατοίκων των νησιών για τις ζημιές που έχουν υποστεί και μέτρα προστασίας της υγείας με όλα τα απαραίτητα για την πανδημία -και όχι μόνο- μέσα».

 

Παράταση για τις αιτήσεις στις 50 ΕΠΑΣ
του ΟΑΕΔ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΠαρατείνεται μέχρι την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, στις 23:59, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για το σχολικό έτος 2020-2021 σε 32 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας και αμειβόμενη πρακτική άσκηση. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed. Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr -> Εκπαίδευση -> Εγγραφή σε σχολείο -> Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1997-2004 και είναι απόφοιτοι τουλάχιστον της Α΄ Τάξης Λυκείου. Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 21,78 ευρώ για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης για δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass