Αξιοποίηση κενών αιθουσών και προσλήψεις εκπαιδευτικών

ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2020 15:09

«Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων» αποτέλεσε το θέμα της εκδήλωσης

που διοργάνωσε χθες η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λαρισαίων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ιατρικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, συνδικαλιστικών και επαγγελματικών ενώσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των συλλόγων γονέων.
Όπως επισημάνθηκε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, που έγινε στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας «μετά τις αυξανόμενες ανησυχίες των γονιών, αφού δεν έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, θεωρούμε πως πρέπει να διεκδικήσουμε συνολικά μέτρα προστασίας με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν και να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς». Στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό τονίστηκε η ανάγκη της άμεσης αξιοποίησης κενών αιθουσών που υπάρχουν σήμερα σε σχολεία της Λάρισας - σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι υπάρχουσες. Στο ίδιο πλαίσιο, να εγκριθεί παράλληλα δαπάνη για πρόσθετες προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη αναγκών μαθητών οι οποίοι θα φοιτήσουν σε τμήματα που θα προκύψουν από τη μείωση μαθητών σε πολυάριθμα σήμερα τμήματα. Τα οποία πολυάριθμα τμήματα, όπως είναι γνωστό, προέκυψαν από αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για συμπτύξεις τμημάτων με απώτερο σκοπό τη μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών.
Τέλος η επίλυση του κτιριακού προβλήματος να αποτελέσει προτεραιότητα στην πολιτική των Δήμων προκειμένου να αμβλυνθεί οριστικά το πρόβλημα με τη δημιουργία νέων σχολείων, ενώ προσωρινά να μισθωθούν κτίρια ή να διατεθούν δημοτικά κτίρια.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass