ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΛΕΙ Η ΑΔΕΔΥ

Πολιτική... απομείωσης για το Δημόσιο

* Οδ. Ντριβαλάς: Να δώσει ο κόσμος ηχηρό μήνυμα

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2014 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:29

Του Δημήτρη Βάλλα

«Το νομοσχέδιο του Υπουργείου, όσον αφορά στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων παρά τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, οδηγεί σε απολύσεις και είναι συνδεδεμένο με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων όπου αυτοί που θα βαθμολογούνται κάτω από τη βάση του 15% θα έχουν και μικρότερο μισθό...

Εμείς θέλουμε στην 24ωρη απεργία της ερχόμενης Τετάρτης, ο κόσμος να δώσει με τη συμμετοχή του ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να νομοθετεί και να κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τη βούληση του ελληνικού λαού...

Πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούν απέναντι σε αυτή την κυβερνητική πολιτική. Εμείς και πέρα από την 9η Ιουλίου θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις...».

Τα παραπάνω επισήμανε, χθες, μιλώντας στην «Ε», ο Φαρσαλινός στην καταγωγή, απερχόμενος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και μέλος της Ε.Ε. κ. Οδυσσέας Ντριβαλάς που επισκέφθηκε τη Λάρισα στο πλαίσιο συγκέντρωσης για την ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων σχετικά με τις αξιολογήσεις, που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Ντριβαλάς ζήτησε τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, ενώ λίγο πριν την άφιξή του στη Λάρισα, το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου παρέθεσε το Δ.Σ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ για τα προβλήματα του κλάδου.

Στη συνέντευξη τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του τμήματος κ. Δημ. Παπαποστόλου που ζήτησε τη μαζική κάθοδο υπαλλήλων και εργαζομένων στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στις 10 π.μ. αύριο Τετάρτη στην πλατεία Ταχυδρομείου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ

Μιλώντας για μία «πολιτική απομείωσης», ο κ. Παπαποστόλου μεταξύ άλλων επισήμανε: «Η επίθεση σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Με εργαλείο τη συγκριτική αξιολόγηση η Κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. Είναι μάλιστα αποκαλυπτικό των προθέσεων και των στόχων της ότι δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό σύστημα αξιολόγησης, αλλά καθορίζει εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες αξιολόγησης με στόχο την εγκαθίδρυση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών υπαλλήλων προς απόλυση.

Με το Νομοσχέδιο επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο, η κυβέρνηση προετοιμάζει νέα έφοδο στις θέσεις ευθύνης προσπαθώντας να ελέγξει πλήρως τη διοικητική ιεραρχία.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά πομπωδώς η κυβέρνηση διαφημίζει την εφαρμογή νέου μισθολογίου από το 2015. Φαίνεται αφήνει αδιάφορη την κυβέρνηση η πολιτική περικοπών άνω του 40% μισθών και συντάξεων που οδήγησε χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση και επιχειρεί μέσω της αξιολόγησης περαιτέρω μειώσεις.

Τους προειδοποιούμε ότι σε νέα λαθροχειρία οριζόντιας ή κάθετης μείωσης αποδοχών θα μας βρούν δυναμικά απέναντί τους.

Το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση προχωρεί στον επανέλεγχο της διαδικασίας μονιμοποίησης 38.000 υπαλλήλων, επιδιώκοντας να δημιουργήσει νέες λίστες εργαζομένων προς απόλυση.

Kαλούμε, κατέληξε, τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass