Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της «Αρωγής»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2020 15:08

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΑΡΩΓΗΣ

έξω από τα δικαστήρια προχθές, την ώρα που εκδικαζόταν η καταγγελία που έγινε από ένα μέρος των απλήρωτων συναδέλφων που αφορούσε τη διακοπή της σύμβασης εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων.
Σε  σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, επισημαίνονται τα εξής: «Η τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι εργαζόμενοι συνεχίζεται με την επιχείρηση να δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό της που ενώ έχει αφήσει δεκάδες εργαζόμενους σε Λάρισα και Καρδίτσα απλήρωτους για μήνες και ανενημέρωτους για το μέλλον της επιχείρησης, προχώρησε σε εικονική καταβολή δεδουλευμένων.
Χρημάτων δηλαδή που φαίνεται στο φορολογικό σύστημα ότι έχουν εισπραχτεί από τους συνάδελφους ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν λάβει τίποτα.
Το αποτέλεσμα είναι οι απλήρωτοι συνάδελφοι που έχουν έρθει σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της απληρωσιάς, να καλούνται να φορολογηθούν για εισοδήματα που δεν έχουν λάβει, ενώ σε άλλους το γεγονός αυτό έγινε εμπόδιο στην πρόσβαση προνοιακών επιδομάτων που αυτήν την περίοδο έχουν ανάγκη. Καταγγέλλουμε τη στάση αυτή της εταιρείας EUROMEDICA (μεγάλος μέτοχος είναι η Τράπεζα Πειραιώς) που εκμεταλλευομένη όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που νομοθέτησαν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Καλούμε ευρύτερα τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στο σωματείο. Η ένωση είναι δύναμη και γνώση που μπορεί να βάλει φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία όταν είναι η ώρα της δράσης.
Οποιαδήποτε άλλη σκέψη συμβιβασμού και αποδοχής μοιρολατρικά του αντιδραστικού περιβάλλοντος δίνει αέρα και χρόνο στην εργοδοσία να πάρει μέτρα προφύλαξης των συμφερόντων της.
Το αποτέλεσμα είναι όλο και λιγότερα δικαιώματα και σίγουρος δρόμος που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και στην ανεργία».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass