Το «έλος» στο Κηποθέατρο που θέλει να ξαναγίνει… λίμνη

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2020 21:33

Του Κώστα Γκιάστα
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης
Σε χώρο… σκουπιδιών έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα η λίμνη που βρίσκεται στο Κηποθέατρο του Αλκαζάρ συγκεντρώνοντας εκτός από βρωμιές και πολλά αρνητικά σχόλια. Το νερό έχει καλυφθεί σε μεγάλο τμήμα του από μια πράσινη γλοιώδη ουσία και κάθε λογής

αντικείμενο επιπλέει πάνω του, σαν άλλο… κερασάκι σε μια τούρτα εγκατάλειψης. Για την εικόνα του σημείου συζήτησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας στην προ ημερών συνεδρίασή του, όπου ακούστηκε από τα χείλη του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη πως είναι στο πλάνο της δημοτικής αρχής η ανακατασκευή του.
Μεταξύ άλλων τόνισε πως παρά το γεγονός πως έγιναν επεμβάσεις στη μόνωση της λίμνης, αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα προχωρήσουν σε μια πιο ριζική κίνηση ανανέωσης. Ωστόσο πρόκειται για μία ιδέα που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι να λάβει μια τελική μορφή και εν τέλει να υλοποιηθεί. Διάστημα που σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να συνεχίσει η λίμνη να είναι σε αυτήν την κατάσταση καθώς δεν αρμόζει στον υπόλοιπο χώρο.
Το θέμα της λίμνης έχει απασχολήσει κι άλλες χρονιές την εν λόγω δημοτική αρχή. Είναι χαρακτηριστικό πως για αρκετούς μήνες παλιότερα βρισκόταν χωρίς νερό, κάτι που έθιξε με δημοσιεύματα της η «Ε», ενώ η απάντηση από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής ήταν πως περίμεναν να τοποθετήσουν εκεί την κεντρική σκηνή από το Πάρκο των Ευχών. Τώρα ωστόσο δεν έχουμε κάτι να περιμένουμε σχετικά με την πολύ πετυχημένη διοργάνωση άρα και το πεδίο δράσης είναι ελεύθερο.
Tο Πάρκο Αλκαζάρ άλλωστε σύμφωνα με τον ίδιο τον Δήμο, είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πάρκο της πόλης, με ιστορία μεγαλύτερη των 100 ετών. Στους χώρους του φιλοξενείται το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, έργο του διάσημου γλύπτη Φιλόλαου Τλούπα.
Στο φύλλο της προηγούμενης Κυριακής είχε γίνει γνωστό μέσω της «Ε», πως ξεκινούν και οι εργασίες στον χώρο του αναψυκτηρίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Πρόκειται για ένα μεγάλο «πρότζεκτ», το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί πριν από αρκετούς μήνες, όμως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η ολική αναμόρφωση μετατέθηκε χρονικά με στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο συνδυασμός αυτών των δύο έργων αν μη τι άλλο θα δώσει άλλη εικόνα στο Κηποθέατρο του Αλκαζάρ. Εικόνα που την έχει ανάγκη η πόλη…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass