Ομαλό ξεκίνημα για κυνηγούς

ΒΑΓΓ. ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ: ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2020 15:03

Για ακόμη μία χρονιά ξεκίνησε ομαλά η κυνηγετική περίοδος με την έγκαιρη

υπογραφή της Ρυθμιστικής Διάταξης Θήρας από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη. Στο γεγονός αυτό συντέλεσαν οι παρεμβάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και η έγκαιρη κατάθεση μελετών, εγκεκριμένες από Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, στις οποίες αναλύεται η πληθυσμιακή κατάσταση των θηρεύσιμων ειδών.
Μελέτες, οι οποίες απαιτούν πολύμηνη εργασία από το επιστημονικό προσωπικό των Κυνηγετικών Οργανώσεων και είναι απαραίτητες για την υπογραφή της Ρυθμιστικής Διάταξης Θήρας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Βαγγ. Μπαλατσό «η σωστή συνεργασία όλων των θεσμικών οργάνων των Κυνηγετικών Οργανώσεων αποδίδει πάντα καρπούς, ισχυροποιώντας με αυτό τον τρόπο τη θέση μας μέσα στην κοινωνία και διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της κυνηγετικής κοινότητας. Η αύξηση του πληθυσμού των πτερωτών θηρεύσιμων ειδών και κυρίως του ορτυκιού αλλά και των τριχωτών, όπως καταγράφηκε και παρατηρήθηκε με την έναρξη του κυνηγίου είναι ένα πολυπαραγοντικό αποτέλεσμα. Πέραν των καιρικών συνθηκών, η συνεχής θηροφύλαξη και η σωστή διαχείριση των θηρεύσιμων ειδών οδηγούν σε τέτοιου είδους αποτελέσματα.
Στο έργο της θηροφύλαξης όμως θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι. Εκτός από τις συνεχείς περιπολίες που πραγματοποιούν οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας και την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τη Δασική Υπηρεσία, θα πρέπει και εμείς οι ίδιοι οι κυνηγοί να συνεισφέρουμε σε αυτή την κατεύθυνση με κάθε τρόπο. Εύχομαι σε όλους τους κυνηγούς όμορφα και ασφαλή κυνήγια τις μέρες που θα ακολουθήσουν, με σεβασμό στους γραπτούς και άγραφους νόμους του δικού μας κυνηγετικού κόσμου».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass