«Παράνομες και επικίνδυνες οι διαφημίσεις στις στάσεις»

ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2020 15:16

Αυστηρή κριτική εξαπέλυσε προς τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο,

η Αννα Βαγενά κατά την τοποθέτησή της στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής με θέμα την ΚΥΑ για τη «Ρύθμιση όρων και προϋποθέσεων για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης».
Αναλυτικότερα, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε δει όλοι μας σε αυτήν εδώ την επιτροπή ότι οι δύο βασικές αιτίες οδικών θανατηφόρων ατυχημάτων είναι η απόσπαση της προσοχής λόγω της χρήσης κινητού τηλεφώνου και λόγω διαφημιστικών πινακίδων, που υπάρχουν στις πόλεις και στην Περιφέρεια. Σχετικά με τις διαφημίσεις σε στέγαστρα στάσεων λεωφορείων, κ. Υπουργέ, έχετε ήδη διευκρινίσει, ότι απαγορεύονται οι διαφημίσεις που είναι κάθετες προς τον άξονα του δρόμου και προς τη φορά κίνησης των οχημάτων, δηλαδή που είναι στο άμεσο οπτικό πεδίο των οδηγών. Επειδή, όμως, το κέντρο της Αθήνας πραγματικά βρίθει από αυτές ακριβώς τις διαφημίσεις που μόλις προ ολίγου επαναλάβατε ότι απαγορεύονται, τελικά τι συμβαίνει; Έχει ο Δήμαρχος Αθηναίων κάποιου είδους εξαίρεση ή προστασία ή ευνοϊκή μεταχείριση για την τήρηση του νόμου; Ή, όπως επισημαίνει στο σημείωμα του Πανελλήνιου Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα / Παρατηρητήριο Υπαίθριας Διαφήμισης», ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Κουβίδης, η διατύπωση της σχετικής διάταξης στη νέα ΚΥΑ είναι τέτοια που καλύπτει νομικά την τοποθέτηση πινακίδων στη φορά της κίνησης των οχημάτων;
Εμείς λέμε, λοιπόν, ότι έτσι όπως είναι διατυπωμένη η ΚΥΑ δίνει τη δυνατότητα στους δήμους «στη ζούλα», επιτρέψτε μου την έκφραση, να βάζουν διαφημίσεις και προς τη φορά που κινούνται τα αυτοκίνητα. Οι εταιρείες γιατί δεν μαζεύουν άραγε τις διαφημίσεις; Δεν φοβούνται; Ή μήπως αυτοί καταλαβαίνουν την ΚΥΑ όπως την καταλαβαίνουμε κι εμείς, σαν απόφαση νομιμοποίησης;»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass