«Μας επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του δημάρχου του»

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2020 15:27

Στον δήμαρχο Τεμπών παραπέμπει ...τον αντιδήμαρχό του, η παράταξη «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης», με αφορμή τα όσα ο κ. Π. Γκατζόγιας ανέφερε στην (προχθεσινή) ανακοίνωση.


Επισημαίνουν συγκεκριμένα τα εξής:
«Δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται τα λεγόμενα του επικεφαλής της παράταξής μας ψευδή για τον απλούστατο λόγο ότι η συγκεκριμένη ομολογία προήλθε από τον λόγο του Δημάρχου, σε ερώτηση, αν προτίθεται να λειτουργήσουν (ΔΥΕΠ) στα σχολικά συγκροτήματα Συκουρίου και Μακρυχωρίου.
Εκεί στην απάντηση ο κος Μανώλης αφού τοποθετήθηκε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση λειτουργίας (ΔΥΕΠ) των σχολικών κτιρίων Συκουρίου, Μακρυχωρίου ανέφερε με έμφαση επί λέξει: «Πολύ φοβάμαι όμως ότι το μοναδικό σχολικό συγκρότημα που θα αναγκαστεί να δεχθεί την εγκατάσταση προσφυγοπαίδων είναι το Γυμνάσιο-Λύκειο Πυργετού υποδεχόμενο τα ασυνόδευτα παιδιά της Δομής της Καρίτσας».
Αδιάψευστοι αυτήκοοι μάρτυρες όχι μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και αρκετοί δημότες που παρευρέθηκαν στην εν λόγω συνεδρίαση.
Τώρα για τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά που αναφέρεστε, όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καταγραφή όταν το μικρόφωνο του ομιλητή παραμένει κλειστό. Πρέπει κύριοι της Δημοτικής αρχής να κατανοήσετε ότι έχετε την ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης.
Επικεντρωθείτε λοιπόν στην επίλυση του ζητήματος που προκαλέσατε με την ανεξήγητη ολιγωρία σας.
Δεν μπορεί πάντα να φταίνε κάποιοι άλλοι. Σε ό,τι αφορά την παράταξή μας συντασσόμαστε με τις απόψεις του Τοπικού Συμβουλίου, των εκπροσώπων των σχολικών μονάδων, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ σε ό,τι αφορά τον θεσμικό μας ρόλο ως Μείζονα Αντιπολίτευση μην κρίνεται «εξ ιδίων τα αλλότρια»».
Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.ΣΥ.
Απάντηση όμως στον αντιδήμαρχο κ. Π. Γκατζόγια και από την επικεφαλής της «ΛΑ.ΣΥ.» στον Δήμο Τεμπών κ. Μαρία Κωστή η οποία αναφέρει τα εξής:
«Ο κ. Π. Γκατζόγιας, αντιδήμαρχος και μάλιστα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τεμπών, με ανακοίνωσή του μας καλεί να αφήσουμε τα “αριστερά μανιφέστα” και να τοποθετηθούμε αν θέλουμε ή όχι να λειτουργήσουν τμήματα για τα προσφυγόπουλα απ’ την Καρίτσα, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πυργετού.
Η θέση που εκφράζουμε είναι καθαρή και ξάστερη. Όλα τα παιδιά πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν σχολείο, ανεξάρτητα από χρώμα, εθνικότητα και θρησκεία. Καθήκον μας είναι να το διασφαλίζουμε και με ιδιαίτερη ευαισθησία για παιδιά-θύματα του πολέμου, για παιδιά που έμειναν ορφανά και είδαν να σκοτώνονται οι γονείς τους.
Αυτό, κ. Γκατζόγια και κ.κ. Μανώλη και Κολλάτε, δεν είναι “αριστερό μανιφέστο”, είναι απλά ανθρωπισμός, που, δυστυχώς, δεν είναι αυτονόητο ότι όλοι τον διαθέτουν. Το αν τα προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν στον Πυργετό, δεν είναι δική μας επιλογή, αλλά δική σας, των κομμάτων σας και των κυβερνήσεών σας, που επιλέξατε να κλείνουν σχολεία και όλα τα παιδιά από Στόμιο, Ομόλιο, Καρίτσα να φοιτούν στον Πυργετό. Εμείς διαχρονικά αντιδρούμε στο κλείσιμο σχολείων, παλεύουμε να ανοίγουν σχολεία αντί να κλείνουν.
Η θέση μας είναι η φοίτηση των παιδιών στα σχολεία να γίνεται με γεωγραφικά κριτήρια , ανάλογα με τον τόπο διαμονής και όχι με φυλετικά και ρατσιστικά.
Αν θέλετε να διεκδικήσουμε το άνοιγμα σχολείων στο Στόμιο και την Καρίτσα, ευχαρίστως να πάμε από κοινού.
Αν ζητάτε όμως, όπως και το κάνετε στην πράξη, τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων και μόνο, θα στεκόμαστε απέναντί σας και με περηφάνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass