Ο σεφ που έρχεται... σπίτι σου

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ «ΣΤΗΝΕΙ» ΠΙΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2020 21:01

Του Κώστα Γκιάστα

Θέλεις να δοκιμάσεις στο σπίτι σου έθνικ γεύσεις που θα μαγειρευτούν μπροστά στα μάτια σου,

μα δεν σε βοηθούν οι μαγειρικές σου γνώσεις; Θες να εντυπωσιάσεις την οικογένειά σου ή τη σύντροφό σου σ’ ένα κυριακάτικο τραπέζι πολλών πιάτων και δεν επιθυμείς να βρεθείς σε κάποιο εστιατόριο αλλά να το απολαύσεις στην τραπεζαρία σου; Ο Μανώλης Ντάσκας είναι ένας Λαρισαίος σεφ που είδε ότι μπορεί να συνδυάσει όλα τα παραπάνω και να βγάλει από τον κόπο και τις... κουζίνες τους συμπολίτες του. Αποφάσισε πως μπορεί να πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι και να μαγειρεύει ξεχωριστά και ειδικά για κάθε περίπτωση.
«Διαλέγουμε μαζί το menu, αγοράζω τα απαραίτητα προϊόντα, μαγειρεύω στην κουζίνα σας, σας σερβίρω κάθε πιάτο και αφήνω καθαρή την κουζίνα πριν φύγω».
Τόσο απλά μα και τόσο ξεχωριστά. Όσο και η ιστορία του...
Ενώ σπούδαζε γυμναστική ακαδημία κατάλαβε πως δεν ήταν εκείνο που τον μαγνήτιζε. Αποφάσισε να τα παρατήσει γιατί κάτι μέσα του τον «έτρωγε». Ενώ έκανε διάφορες δουλειές στα 24 του φεύγει για τον Καναδά.
Στο Τορόντο, όπου σε κάθε τρεις πολίτες αντιστοιχεί ένα εστιατόριο, ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μαγειρική. Σπουδές και εστιατόρια ήταν το καθημερινό του... μενού. Κάποια στιγμή, κι ενώ εργαζόταν σε εστιατόριο που συστεγαζόταν σε κτίριο με υπηρεσίες, ένας δικαστικός λειτουργός τού ζήτησε να βρεθεί στο σπίτι του για να ετοιμάσει το ρεβεγιόν. Εκείνος δέχθηκε την πρόκληση και από εκείνη τη στιγμή και μετά είδε πως ο ένας μετά τον άλλο του ζητούσαν το ίδιο. Σαν ιδέα την κράτησε φεύγοντας από τον Καναδά στο πίσω μέρος του μυαλού του, αφού τόσο το μεροκάματο όσο και τα... μπουρμπουάρ ήταν μεγάλα. Η ζωή είχε άλλα σχέδια και αφού έκανε μερικά δρομολόγια ετών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, στέριωσε στα μέρη μας και αποφάσισε πως παράλληλα με οτιδήποτε άλλο κάνει θα υλοποιήσει εκείνη την ιδέα. Άρχισε να έχει συνεργασίες με φάρμες, τυροκομεία, καταστήματα ποτών, αλλαντικών, τυριά και σιγά – σιγά η ιδέα «έδεσε», ακόμα και διαδικτυακά (www.chef-at-home.gr). Γονείς για τα παιδιά τους και τους φίλους τους, ζευγάρια, φίλοι και διάφορες παρέες άρχισαν να τον ανακαλύπτουν και να γεύονται τις δημιουργίες του.
«Η ομορφιά είναι στο ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Στην αρχή συζητάμε με τον ενδιαφερόμενο πελάτη την κουζίνα ή τις κουζίνες που θέλει να έχει το γεύμα ή το δείπνο. Μετά βλέπω τις προτιμήσεις του και στο τέλος του προσφέρω κάποιες επιλογές για να διαλέξει ανάλογα με το κόστος». Στο θέμα των προτιμήσεων παρατηρεί πως «Πλέον ο κόσμος δεν είναι όπως παλιά. Τότε που πήγαινες στον χασάπη και σου έλεγε πως είναι φρέσκο το κρέας και το έπαιρνες. Οι ίδιοι παραγωγοί έχουν εξελίξει τα προϊόντα τους, το ίδιο και ο κρεοπώλης μοιραία και οι πελάτες. Ψάχνουν περισσότερο αυτό που θα ψωνίσουν» ενώ όσον αφορά την προέλευση των γεύσεων παρατηρεί πως «Έχει φύγει αυτό το κύμα της ξενομανίας του πρόσφατου παρελθόντος. Πλέον επιλέγουν τα τοπικά προϊόντα και μάλιστα από τον χώρο της περιοχής μας». Τι πιο ωραίος συνδυασμός; Τυρί από τη Φαλάνη, κρέας από την Ελασσόνα, φρούτα από την Αγιά, κρασί από τη Ραψάνη και όλα αυτά μαγειρεμένα από χέρια έμπειρου ντόπιου σεφ, στην κουζίνα του σπιτιού σου για τα πρόσωπα που αγαπάς. Και μάλιστα χωρίς καν να βγάλεις τις... παντόφλες σου. Καλή όρεξη...

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass