«Κόντρες» για τα προσφυγόπουλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2020 15:30

Απάντηση δίνει σήμερα η δημοτική αρχή Τεμπών αναφορικά με την επιστολή στην «Ε» του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Κώστα Κολλάτου «Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης», καθώς και στη «Λ.Σ.» της κ. Μαρίας Κωστή. Η διαφωνία αφορά τη χρήση των σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Πυργετού για τη μάθηση προσφυγόπαιδων που σήμερα φιλοξενούνται σε δομές στην Καρίτσα του Δήμου Αγιάς.


Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Τεμπών σημειώνονται τα εξής: «Η συζήτηση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αναφέρετε, έγινε για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί το σχολικό συγκρότημα Πυργετού για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που, για ακόμη μια φορά, δηλώνουμε ότι θεωρούμε απαραίτητες για το μέλλον και τη σωστή πορεία στη ζωή αυτών των κατατρεγμένων παιδιών.
Στη συζήτηση αυτή, μάλιστα, εκφράστηκε από τη Δημοτική Αρχή ο φόβος και ο προβληματισμός ενός τέτοιου γεγονότος το οποίο εκτός των άλλων θα επιβάρυνε οικονομικά τον Δήμο μας, που πρέπει να καλύπτει τις επιπλέον λειτουργικές δαπάνες του σχολείου (φώτα, θέρμανση, καθαριότητα κ.λπ.).
Έτσι λοιπόν μην προσπαθείτε να βγάλετε συμπεράσματα κατά το δοκούν και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού.
Ήταν δεδομένο ότι ο Δήμος Αγιάς, στον οποίο και ανήκει η Δομή φιλοξενίας αυτών των παιδιών, θα έπρεπε να καλύψει αυτή την ανάγκη, αφού διαθέτει τους χώρους.
Δεν θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που είχε την υπευθυνότητα θα έκανε μια τόσο άδικη και λανθασμένη, όπως θεωρούμε, πρόταση προς το Υπουργείο και ούτε το Υπουργείο Παιδείας σε τηλεφωνικές επαφές με τους αρμοδίους μας ανέφερε ποτέ την τελική του ενέργεια.
Στην πορεία φυσικά αποδείχθηκε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στη λήψη απόφασης από την Κεντρική Κυβέρνηση και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας μας ταλαιπωρούν και δεν έκαναν την παραμικρή ενέργεια, ως όφειλαν να μας ρωτήσουν ή και να μας ενημερώσουν. Αναγκαζόμαστε να επαναλαμβανόμαστε και να κουράζουμε τους δημότες μας οι οποίοι αναμένουν από μας λύσεις και όχι διαπληκτισμούς μέσω των ΜΜΕ.
Το κύριο θέμα που πρέπει να μας προβληματίζει είναι η χρήση του σχολείου, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, από παιδιά εκτός Δήμου. Καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται και κυρίως σε δομές που φιλοξενούνται πρόσφυγες, όπου δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση.
Ως δημοτική αρχή έχουμε τονίσει επανειλημμένως και το επαναλαμβάνουμε ότι θα υπερασπιζόμαστε μόνο τα συμφέροντα των δημοτών μας, αφήνοντας στο σπίτι την κομματική μας ταυτότητα. Καλούμε ακόμη μια φορά την αντιπολίτευση, σε κοινή προσπάθεια για την προστασία της υγείας των δημοτών μας και την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Τεμπών».

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass