ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

Βελτιώνει τις υδρευτικές υποδομές του

Ποια έργα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2020 15:15

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγιάς η υποβολή πρότασης από τη Δημοτική της Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης για τη χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση υδρευτικής υποδομής οικισμών Δήμου Αγιάς», συνολικού προϋπολογισμού 25.340.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».


Το έργο αφορά στην αναβάθμιση της υδρευτικής υποδομής του Δήμου και συγκεκριμένα κατασκευή μεταφορικών αγωγών ύδρευσης οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών α) από τη δεξαμενή αποθήκευσης της Τ.Κ. Στομίου έως το δίκτυο διανομής της Τ.Κ. Ομολίου, β) από τη δεξαμενή αποθήκευσης της Τ.Κ. Στομίου έως το δίκτυο διανομής της Τ.Κ. Αλεξανδρινής, γ) από τις πηγές Δάφνης έως τον υδατόπυργο της Τ.Κ. Παλαιοπύργου και δ) από την υδρομάστευση στη θέση «Μάνα» της Δ.Κ. Αγιάς έως τη δεξαμενή της.
Επίσης, προβλέπεται η αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων των οικισμών Αγιοκάμπου, Βελίκας, Κάτω Σωτηρίτσας, Πολυδενδρίου, Σκλήθρου, Μαρμαρίνης και Αλεξανδρινής, η κατασκευή τριών δεξαμενών ύδρευσης στους οικισμούς Ανατολή (200 μ3), Αμυγδαλή (200 μ3) και Άνω Αμυγδαλή (100 μ3), η αξιοποίηση υπάρχουσας υδρογεώτρησης στη θέση «Ρακοπόταμος», η εγκατάσταση πιεστικού συγκροτήματος στο δίκτυο του οικισμού Πολυδενδρίου και η αντικατάσταση των συνδέσεων των οικιών με τον κεντρικό αγωγό στην Τ.Κ. Μεγαλοβρύσου.
Τέλος, η επικαιροποίηση της μελέτης με τίτλο «Εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης πεδινών οικισμών Δ. Αγιάς». Η μελέτη αφορά στην κατασκευή μεταφορικού δικτύου προς τους οικισμούς Αετόλοφο, Γερακάρι, Δήμητρα, Ανάβρα, Πρινιά, Νεοχώρι, Καστρί και Αμυγδαλή. Η τροφοδότηση των δικτύων τους θα γίνει με υφιστάμενη γεώτρηση, βόρεια του οικισμού Νερόμυλοι, όπου θα κατασκευαστεί και νέα δεξαμενή αποθήκευσης χωρητικότητας 1.000 μ3.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass