Επιτυχής αιμοδοσία - λαμπαδηδρομία στον Αμπελώνα

Διπλή γιορτή προσφοράς χθες στον συνάνθρωπο

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2020 16:00

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση νέων και παλιών εθελοντών πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα η καθιερωμένη 89η εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων του Αμπελώνα για το φθινόπωρο 2020.


Η αιμοδοσία έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού ο σύλλογος φρόντισε για την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ, με τη χρήση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι, απ' τους προσερχόμενους αιμοδότες που σχεδόν έφτασαν τους ογδόντα, είκοσι τέσσερις εθελοντές προσήλθαν για 1η φορά, ενώ πέντε απ' αυτούς είναι κάτω των είκοσι πέντε ετών.
Σημαντική χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιάννη Γιαννόπουλο η παρουσία δώδεκα εργαζόμενων της ΕΛΒΑΚ Α.Ε., με επικεφαλής τους διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού και Ποιοτικού Ελέγχου και Ερευνας αντίστοιχα, κ. Βαλάση Γεώργιο και Δημάκη Μάριο.
Τους αιμοδότες αυτούς που προσέφεραν το αίμα τους σ' αυτή την αιμοδοσία της «Ελπίδας», το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστεί θερμά, τους συγχαίρει από καρδιάς για την προσφορά τους και προβάλλει την πράξη τους ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής.
Την πρόεδρο κ. Ελισάβετ Καρανίκα και την ομάδα Ερυθροσταυριτών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού, ευχαριστούν θερμά ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου, που με την εμπειρία, την ευγενική τους διάθεση για προσφορά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απ' το οποίο διαπνέονται, συνέβαλαν τα μέγιστα στη μεγάλη της επιτυχία!
Σημαντική η συμβολή και του προσωπικού του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας και των γιατρών Σταμπουλτζή Ναούμ- Μάκη και Τζορτζάτου Αναστάσιου καθώς και των νοσηλευτριών, κ. Πόπης Φόλα, Κουμπούρα Αγλαΐας και Κοτάκου Ελένης, που χάρη στην ευσυνειδησία τους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης από το οποίο διακατέχονται, η χθεσινή αιμοληψία πραγματοποιήθηκε ομαλά και με πολύ μεγάλη επιτυχία!
Παράλληλα, χθες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την υποδοχή της φλόγας της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Αμπελώνα.
Τη φλόγα οδήγησαν από την είσοδο της πόλης μέχρι την Κεντρική πλατεία Εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι, μαθητές, οδηγοί και πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα και αθλητές του Α.Ο. Αμπελωνιακού, όπου έλαβε χώρα μία μικρή και λιτή, αλλά ζεστή και μεστή περιεχομένων και μηνυμάτων τελετή, για την υποδοχή της και το άναμμα του βωμού.
Τους λαμπαδηδρόμους συνόδευαν και προστάτευαν δύο περιπολικά του Α.Τ. Τυρνάβου, ένα αυτοκίνητο του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και το ειδικό αυτοκίνητο της Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας του Γ.Ν. Λάρισας, για να θυμίζει σε όλους τον σκοπό για τον οποίο έγινε η 18η Λαμπαδηδρομία στον Αμπελώνα.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες Λαμπαδηδρόμους και όλους τους παρευρισκόμενους στην τελετή στο άναμμα του βωμού, αναφέρθηκε στον σκοπό για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η 18η Λαμπαδηδρομία. Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, για το σημαντικό έργο που επιτελούν, καθώς και τους αιμοδότες και τους λαμπαδηδρόμους που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass