Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2020 14:30

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Δύο κρούσματα στη Λάρισα, 13 συνολικά στη Θεσσαλία

Ο νομός Τρικάλων συνεχίζει να δίνει τα περισσότερα κρούσματα στη Θεσσαλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19.


Έτσι για το διάστημα από το μεσημέρι του Σαββάτου ως το μεσημέρι της Κυριακής (27/9/2020) αναφέρθηκαν τα παρακάτω στοιχεία:
Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα Covid -19. 4 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (23/09/2020)-(24/09/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, 1 κρούσμα προέρχεται από συρροή κρουσμάτων σε κοινωνική εκδήλωση στην περιοχή των Τρικάλων και προέκυψε και αυτό κατόπιν ιχνηλατήσεως, ενώ τέλος 1 κρούσμα προσήλθε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωματολογίας.
Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19. Εργάζονται σε περιοχή με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο, κατόπιν συμπτωμάτων.
Στην περιοχή της Βόλου καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19. Προσήλθαν και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Βόλου κατόπιν συμπτωματολογίας.
Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19. 1 κρούσμα αποτελεί στενή επαφή κρούσματος (25/09/2020) και εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας, ενώ 1 ακόμη εξετάστηκε στο ίδιο Νοσοκομείο κατόπιν συμπτωματολογίας.

 

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Λειτουργούν κανονικά σήμερα τα σχολεία

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Κανονικά θα λειτουργήσουν από σήμερα Δευτέρα (28/9) τα σχολεία του Δήμου Φαρσάλων, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο χθες Κυριακή. Τα σχολεία είχαν κλείσει από την περασμένη Δευτέρα, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν εργασίες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Φαρσάλων στις (18/09).
Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου από σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στην επαρχία Φαρσάλων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί Α και Β με απόφαση του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων.

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ
Ευχαριστεί αλλά δεν θα εορτάσει σήμερα

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του (σήμερα Δευτέρα) ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος.
Χαρακτηριστικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Χαρίτωνος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χαρίτων δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του. Λόγω και της σοβούσης πανδημίας του κορονοϊού (COVID 19), δεν θα δεχθεί ευχές στο Επισκοπείο.
Εκφράζει δε τις εγκάρδιες και ολόψυχες ευχαριστίες του προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως, για τις ευχές και τις εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπό του».

 

Ανατροπή φορτηγού στην εθνική οδό

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 χθες το πρωί της Κυριακής στην Εθνική Οδό και συγκεκριμένα στη γέφυρα στο ύψος του Κιλελέρ, έξω από τη Λάρισα, όταν ένα φορτηγό εξετράπη της πορείας του από άγνωστη αιτία. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τρεις άνδρες και τους μετέφερε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με τραύματα.

 

Συνελήφθησαν με στιλέτα και χασίς

Συνελήφθησαν το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, δύο άτομα, κατηγορούμενα για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που επέβαινε ο δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πτυσσόμενα στιλέτα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στον δράστη, βρέθηκε μέσα σε τσαντάκι που κατείχε, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, το οποίο κατασχέθηκε. Επίσης το απόγευμα του Σαββάτου στη Λάρισα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, τρία άτομα, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες αποξηραμένης κάνναβης.

 

Αγρυπνία για την Παναγία της Γοργοϋπηκόου στον ι.ν. Αγίου Θωμά

Μεθαύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για την εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργούπήκοου. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο, την ακολουθία του Μικρού Αγιασμού, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου το πρωί δε θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass