«Εργα για να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές»

Κλιμάκιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας στους πληγέντες δήμους

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2020 17:48

Επίσκεψη στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του «Ιανού» πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημ. Παπαστεργίου και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ, Θαν. Νασιακόπουλος συνοδευόμενοι από το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχο Αγιάς, Αντ. Γκουντάρα και τον διευθυντή της ΠΕΔ, Δημ. Τσούμα.


Πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους δημάρχους Φαρσάλων, Μ. Εσκίογλου, Παλαμά Γ. Σακελλαρίου, Μουζακίου, Φ. Στάθη και Καρδίτσας, Β. Τσιάκο και συζήτησαν ενδελεχώς για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν όλες οι περιοχές μετά το πέρασμα του «Ιανού». Διαπιστώθηκαν οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε οδικά δίκτυα, χωράφια, επιχειρήσεις, νοικοκυριά, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι καταγράφηκαν απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Νασιακόπουλος ενημέρωσε τους δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν ότι «η ΠΕΔ Θεσσαλίας είναι έτοιμη να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην προσπάθεια που οι ίδιοι καταβάλλουν για την καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών». Πρότεινε «άμεση συνεργασία ώστε μέσα από στοχευμένες ενέργειες σε μικρό χρονικό διάστημα να ανακουφιστούν οι κάτοικοι που επλήγησαν από τις πρωτόγνωρες καταιγίδες». Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ, «πρώτιστης σημασίας είναι οι ανθρώπινες ζωές και για αυτό επιβάλλεται να γίνουν άμεσα συγχρονισμένες ενέργειες ώστε να μην θρηνήσουμε στο μέλλον άλλη ανθρώπινη ζωή». Από τον διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ των πρόεδρων της ΠΕΔ, της ΚΕΔΕ και δημάρχων, αντιδημάρχων και τεχνικού προσωπικού ιεραρχήθηκαν και καταγράφηκαν τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης λύσης, όπως η προμήθεια πόσιμου νερού κυρίως στο Δήμο Καρδίτσας και η επίσπευση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται ώστε οι κάτοικοι που επλήγησαν από τη θεομηνία να λάβουν το συντομότερο δυνατό τις αποζημιώσεις τους. Σημαντικό είναι επίσης να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες και σε όσους έχουν ανάγκη να συνάψουν άτοκα δάνεια ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τις δραστηριότητές τους. Έγινε επίσης γνωστό ότι η ΠΕΔ Θεσσαλίας μπορεί να συνδράμει ώστε να εξασφαλιστούν άμεσα μηχανήματα και χειριστές για τον καθαρισμό (λάσπες, αντικείμενα κλπ.) στις περιοχές που καταγράφεται μεγαλύτερη ανάγκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass