«Πρωτόγνωρο μάθημα Ιστορίας από τον πρωθυπουργό»

ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2020 15:15

«Κατά την προσφώνησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α., κ. Μάικ Πομπέο, στο «ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα» της Σούδας και κατά την υποδοχή αυτού από το «υπέρκομψο» κατά τα ΜΜΕ πρωθυπουργικό ζεύγος, ο πρωθυπουργός μας έκανε ένα πρωτόγνωρο μάθημα ιστορίας» αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά σημειώνοντας: «Είπε επί λέξει ότι «Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, μια επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την Αμερικανική Επανάσταση».


Ομολογώ πως πρόκειται για ένα στοιχείο που έως τώρα δεν το γνωρίζαμε, δεν το διδαχτήκαμε στο σχολείο, ούτε το διαβάσαμε στα βιβλία της ιστορίας. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι οι λόγιοι των προεπαναστατικών χρόνων, όπως ο Αδαμάντιος Κοραής και ο Ρήγας Φεραίος στην περίφημη Χάρτα του, επηρεάστηκαν και εμπνεύστηκαν από τον Διαφωτισμό και τη Γαλλική Επανάσταση. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι οι ταπεινοί «ραγιάδες», που ξεσηκώθηκαν στην Πελοπόννησο και τη Ρούμελη και πολέμησαν ξυπόλυτοι και ρακένδυτοι με καρυοφύλλια απέναντι σε μία μεγάλη αυτοκρατορία, την Οθωμανική, γνώριζαν και εμπνεύστηκαν από τις ιδέες της Αμερικανικής Επανάστασης.
Βεβαίως, δεν υποτιμούμε κανέναν απελευθερωτικό αγώνα κανενός λαού, αλλά η υποτακτικότητα έχει και τα όριά της. Νομίζω ότι δεν χρειαζόταν επιπλέον κολακεία προς τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, είναι αρκετές οι «διευκολύνσεις» που έγιναν σε σχέση με τη βάση της Σούδας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass