«Αποκάλυψη τώρα...»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «ΙΑΝΟΣ» ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2020 15:17

«Αχελωικός τραγέλαφος η αποκάλυψη του μεσογειακού τυφώνα...»


Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας σε δελτίο τύπου συσχετίζει τη «γύμνια της Θεσσαλίας σε έργα υποδομής που ανέδειξε ο «Ιανός», με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν εγκλωβισμένες στον μύθο της εκτροπής του Αχελώου.
Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Ήταν αποκαλυπτικός ο μεσογειακός τυφώνας που προκάλεσε τεράστιες ζημιές στη Θεσσαλία; Ήταν, βεβαιότατα. Τι αποκάλυψε; Μα τη γύμνια της Θεσσαλίας σε έργα υποδομής, που συνδέονται συνολικά με το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης. Με τις πολιτικές που εφάρμοσαν όσοι διαχειρίζονται τις τύχες της Θεσσαλίας τη μεταπολιτευτική περίοδο.
Οι καταστροφές αντανακλούν τις πολιτικές που είχαν και έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Την εγκατάλειψη της υπαίθρου, την παραγωγική αποδιάρθρωση, την αποβιομηχανοποίηση, την κατασπατάληση των φυσικών πόρων, την έλλειψη βασικών υποδομών, τη γενικευμένη ρύπανση εδαφών και υδροφορέων, την αποψίλωση των δασών, τη δημιουργία αβίωτων αστικών κέντρων.
Η «Γη της επαγγελίας» Θεσσαλία συνεχίζει να είναι από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν δεν θέλεις να δεις την πραγματικότητα, ανακατεύεις αιτίες με αποτελέσματα, βάζεις τους πάντες υπεύθυνους και οδηγείς την ανάλυση για τις καταστροφές του «Ιανού», στην ανάγκη αν... «σε κάποια υδατικά διαμερίσματα εξαντλούνται τα αποθέματα ...τότε επιλέγονται ταμιευτήρες από γειτονικές πλεονασματικές λεκάνες απορροής, οι οποίοι προσφέρουν μέρος (στην περίπτωση της Θεσσαλίας ένα μικρό μέρος) του υδατικού τους δυναμικού!
Αχελωικός τραγέλαφος, η αποκάλυψη του μεσογειακού τυφώνα. Μέσα από τη βαριά καταστροφή συνεχίζει να αναδύεται ένας μύθος που στέρησε τη Θεσσαλία από αναγκαία έργα και παραγωγικές πολιτικές. Η επιμονή ορισμένων σε επιλογές ενός συνολικά αποτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης, αντανακλά την αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας.
Η Θεσσαλία αναζητά μια θέση στο μέλλον και θα αφήσει στο περιθώριο τα υπόλοιπα ενός καταστροφικού μοντέλου ανάπτυξης.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass