Ελλείψεις προσωπικού στο ΚΠΑ Λάρισας

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ 27.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2020 21:04

Την ενίσχυση του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης Λάρισας με προσωπικό ζητά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για τον λόγο ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στην Ελλάδα, λόγω των εγγεγραμμένων ανέργων που καλείται να

εξυπηρετήσει.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που καλούνταν να εξυπηρετήσει η υπηρεσία για το 2019 ήταν 19.926, ενώ για το 2020 είναι περίπου 27.000, με τον αριθμό των εργαζομένων της να εμφανίζει μείωση κατά 14 άτομα από τα 46 που ήταν πέρυσι (32 τώρα).
Με δεδομένο πως το οργανόγραμμα που ισχύει σήμερα σχεδιάστηκε δεκαετίες πριν, το 1957, δεν υπήρξε η ανανέωσή του με βάση τις καθημερινές ανάγκες, καθώς έχει πολλαπλασιαστεί ο φόρτος και ο όγκος των υποθέσεων για διεκπεραίωση τα τελευταία χρόνια. Έτσι, το αποτέλεσμα σήμερα είναι πως το συγκεκριμένο ΚΠΑ αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα λειτουργικότητας.
Για τον λόγο αυτόν, αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΝ Λάρισας αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιάννη Σκόκα, τον γ.γ. Πάρι Λιόλιο και τον ταμία Β. Τσερβούλη συναντήθηκε προχθές με εκπροσώπους της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Γ. Μπαζιάνα και τον κ. Νταφούλη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΔ λόγω της υποχρηματοδότησης, θέμα βέβαια που αφορά το άμεσο μέλλον του Οργανισμού.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο διοικητής του ΟΑΕΔ επιβεβαίωσε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι και οι 3 μονάδες στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, καθώς και η μείωση που τρέχει ήδη από τον Ιούνη (0,9%), αφορούν τον λογαριασμό του ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα τα έσοδά του να μειωθούν 1,2 δισ. ευρώ ετησίως.
Με μία απλή μαθηματική πράξη μπορεί, τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΝΛ, να καταλάβει ο καθένας ότι ο ΟΑΕΔ δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. «Με έσοδα που αγγίζουν τα 2,2 δισ. ετησίως και με το 1,5 δισ. να καλύπτει επιδόματα ανεργίας και λοιπά πάγια έξοδα, ακόμη και αν περικοπούν 1,2 δισ. αυτό θα σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα μπορούν να καλυφθούν ανάγκες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς είναι πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των ανέργων και της κοινωνίας συνολικότερα. Όταν για παράδειγμα σήμερα επιδοτούνται μόνο 140.000 άνεργοι από το σύνολο του 1.090.000 ανέργων στη χώρα μας».
Γίνεται αντιληπτό έτσι «ότι ο ρόλος και η φύση του ΟΑΕΔ αλλάζει και πως με αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνονται οδηγείται σε συρρίκνωση, συγχώνευση ή και κλείσιμο.
H διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλεί τους εργαζομένους να μην δεχθούν ακόμα ένα νέο χτύπημα και απαιτεί να ενισχυθεί τώρα το ΚΠΑ της Λάρισας με προσωπικό. Να διεκδικήσουν άμεση κάλυψη κι επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, στο 80% με βάση κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ. Επιδότηση ενοικίου σε όλους τους ανέργους. Ούτε ένα ευρώ από τα λεφτά των ανέργων στα χέρια της εργοδοσίας. Να σταματήσει τώρα η επιδότηση των εργοδοτών με «ζεστό χρήμα».
Γ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass