Την επέτειο απελευθέρωσης τιμά από αύριο η Ελασσόνα

ΛΙΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2020 15:20

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Την 108η επέτειο Απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό (Οκτώβριος 1912) γιορτάζει η πόλη και η Επαρχία Ελασσόνας, με λιτές επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, εκδηλώσεις προσαρμοσμένες στο υγειονομικό πρωτόκολλο της εποχής.

Χαρακτηριστικό είναι η μη πραγματοποίηση της καθιερωμένης παρέλασης, που γινόταν κάθε χρόνο, ανήμερα της μέρας της απελευθέρωσης, κάθε 6η Οκτωβρίου.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Αύριο στο Μ. Ελευθεροχώρι στις 9 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, Μεγ. Ελευθεροχωρίου, στις 10 π.μ.: επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων. Την ίδια ημέρα στο μνημείο Μελούνας Τσαριτσάνης (στη νέα εθνική οδό Ελασσόνας – Λάρισας) στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων.
Στην Ελασσόνα στις 7 μ.μ.: Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Ολυμπιώτισσας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Μεθαύριο την Τρίτη στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Ελασσόνα, στις 8 π.μ. θα ψαλεί Όρθρος – πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 10:30 τελετή επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Κεντρική πλατεία στις 11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες– Κατάθεση στεφάνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass