Προστασία της λαϊκής κατοικίας ζητά η ΛΑ.ΣΥ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2020 15:00

Να εκφράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, την αντίθεσή του στις αλλαγές στους νόμους «περί προστασίας» της λαϊκής κατοικίας που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί στην πράξη όχι μόνο δεν την προστατεύουν, αλλά θέτουν ένα εκβιαστικό δίλλημα στον λαό, ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην πρόταση ψηφίσματος της παράταξης αναφέρονται τα εξής: Με το πρώτο Ν/Σ, στόχος για τα «κόκκινα» δάνεια θα είναι η επιτάχυνση εκδίκασης όλων των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη με διαδικασίες εξπρές έως τον Ιούνη του 2021 και η μαζική απόρριψη των αιτήσεων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι να ενταχθούν στον νέο αντιλαϊκό πτωχευτικό νόμο. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητά από την κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα αυτά τα απαράδεκτα νομοσχέδια και διεκδικεί: Προστασία της πρώτης και δεύτερης λαϊκής κατοικίας με νόμο. Κούρεμα του χρέους των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Διαγραφή ποσοστού ύψους 50% από την οφειλή στις τράπεζες μετά τη διαγραφή των τόκων. Μείωση σε ποσοστό 30% των επαγγελματικών δανείων για ΕΒΕ, μικρούς αγρότες και αλιείς. Διαγραφή κάθε είδους τόκων (συμβατικοί, υπερημερίας κ.λπ.). Διαγραφή κάθε ποσού που αναλογεί σε ανατοκισμό. Μη επιβολή τόκου για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία ή η αναστολή της σύμβασης. Αναστολή πληρωμής της οφειλής για τους άνεργους και για τους εργαζομένους με αναστολή σύμβασης. Αυτοδίκαιη παύση κάθε μορφής πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης από πλευράς των τραπεζών. Επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και άμεση κατασκευή σύγχρονων κατοικιών. Πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass