Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2020 16:02 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Οκτ 2020 1:13

Το δρομολόγιο Λάρισα - Συκούριο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, το δρομολόγιο από τη Λάρισα για το Συκούριο θα αναχωρεί στις 13.30 αντί των 13.45.


Βοήθεια για τους πληγέντες από τον Δήμο Τεμπών

Ο Δήμος Τεμπών καλεί όλους τους δημότες να στηρίξουν έμπρακτα τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες των περιοχών Φαρσάλων, Μουζακίου και Καρδίτσας.
Η βοήθεια αφορά εμφιαλωμένο νερό, λευκά είδη – κλινοσκεπάσματα, είδη καθαριότητας και τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Όσοι δημότες θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να απευθύνονται καθημερινά 08:00 – 15:00 και έως την Τρίτη 13/10/2020 στα σημεία συγκέντρωσης του Δήμου:
-Συκούριο: χώρος Δημαρχείου.
-Μακρυχώρι: Κοινωνικό Παντοπωλείο.
-Γόννοι: χώρος Δημαρχείου.
-Πυργετός: χώρος Δημαρχείου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24953-50.400.

 

Αιμοδοσία την Κυριακή στη Φαλάνη

«Κρατάμε ψηλά... σαν σημαία την τεράστια αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ορθώνουμε την ανθρωπιά μας, φοράμε το μεγαλύτερο χαμόγελό μας... που δεν μπορεί να κρύψει καμία μάσκα, και δίνουμε αίμα για να κάνουμε μια καρδιά να χτυπά...».
Με αυτά τα λόγια ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης, καλεί παλιούς και νέους εθελοντές να «απλώσουν τα χέρια τους» και να σώσουν ζωές με το αίμα τους, στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή 11 Οκτωβρίου 20120 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαλάνης από τις 8:30 π.μ. μέχρι τη 1:30 μ.μ. το μεσημέρι.

 

Αιμοδοσία του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο κτίριο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας.

 

Αιμοδοσία σήμερα του Κυνηγετικού Ελασσόνας

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ελασσόνας ενημερώνει ότι σήμερα Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, θα υπάρχει κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας, κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου, που βρίσκονται πάνω από τα Κ.Α.Π.Η.
Με σχετική ανακοίνωση - ανοικτή πρόσκληση η διοίκηση των κυνηγών της Επαρχίας Ελασσόνας καλεί όλους τους κυνηγούς - μέλη, αλλά και όποιον πολίτη επιθυμεί να συμμετάσχει, να προσέλθει στη σημερινή αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στo πλαίσιo της Τράπεζας Αίματος που έχει δημιουργηθεί.
Παρακαλούνται οι δότες να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ και τον αριθμό της αστυνομικής τους ταυτότητας.

 

Δύο θείες λειτουργίες κάθε Κυριακή στον Αγιο Νικόλαο

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, την πολυπληθέστερη ενορία της πόλεως, θα συνεχίζουν να τελούνται, κάθε Κυριακή, δύο θείες λειτουργίες για να μπορέσουν να εκκλησιάζονται όσοι περισσότεροι πιστοί προσέρχονται, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από την Πολιτεία. Επειδή εισερχόμαστε στο φθινοπωρινό ωράριο λειτουργίας, ο Όρθρος και η πρώτη Θεία Λειτουργία θα τελούνται από τις 07:15 έως 09:45 και η δεύτερη Θεία Λειτουργία από 10:00 έως 11:00.

 

Αρχίζουν τα Κατηχητικά στον Αγιο Αχίλλιο

Αύριο Κυριακή 11 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα κατηχητικά μαθήματα στην ενορία του Αγίου Αχιλλίου. Το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί ο αγιασμός παρουσία των κατηχητών του Αγίου Αχιλλίου, των παιδιών και των γονέων τους. Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση «περιμένουμε όλα τα παιδιά (καθώς λειτουργούν τμήματα από τα προνήπια μέχρι και τους μαθητές Λυκείου) να παραστούν στη γιορτή έναρξης και να παρακολουθήσουν τα κατηχητικά μαθήματα και αυτή τη χρονιά».

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συνεδριάζει διά τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ.
Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
-«Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Λαρισαίων.
Έγκριση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της ΑΜΚΕ - «Οργάνωση για τη Διαχείριση και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας στα Αγροτικά Οικοσυστήματα» με το διακριτικό τίτλο «ΤΥΤΩ».
- Εκμίσθωση τμήματος δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Αμυγδαλέας για δημιουργία πρόχειρων σταβλικών εγκαταστάσεων.
- Λήψη κανονιστικής απόφασης για τον καθορισμό θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου και τον καθορισμό του τέλους παραχώρησης της χρήσης των κοινόχρηστων χώρων που προσδιορίστηκαν ως θέσεις για την άσκηση των υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων.
- Τροποποίηση της με αρ. 473/2015 Α.Δ.Σ. με θέμα: «Κανονισμός
Έγκριση Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για συλλόγους - σωματεία και άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στα δημοτικά γυμναστήρια των σχολείων κ.ά.

 

Αγιασμός και ομιλία στη ΓΕΧΑ

Αυριο Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα τελέσει στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., (Μανδηλαρά 14), τον αγιασμό για τη νέα κατηχητική χρονιά και στη συνέχεια θα μιλήσει με επίκαιρο πνευματικό θέμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass