Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2020 15:11

Προσκλητήριο συνταξιούχων στο συλλαλητήριο
Πρόσκληση συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αύριο Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων τους καλούν τους συνταξιούχους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Λάρισας.


«Οι συνταξιούχοι που μαζικά και αγωνιστικά πήραμε μέρος σε εκατοντάδες κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από τις περικοπές των περασμένων χρόνων.
Οι μειώσεις από τις κυβερνήσεις στις συντάξεις, κύριες, επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, στα δώρα, στην Υγεία, στα φάρμακα, στις κοινωνικές παροχές, υφίστανται καθημερινά και έχουν προσθέσει στη ζωή μας ανυπέρβλητα προβλήματα.
Είναι ξεκάθαρο το ό,τι κερδίσαμε το καταφέραμε μέσα από την αγωνιστική μας δράση».

 

Συνεδρίαση για τα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων
Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων με μοναδικό θέμα: «Συζήτηση για τον Οικονομικό Προϋπολογισμό Δήμου Λαρισαίων έτους 2021, Τεχνικό Πρόγραμμα και Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) έτους 2021 Δ. Λαρισαίων και Νομικών Προσώπων».

 

Αιμοδοσία του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο κτίριο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας.

 

Με ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Κ.Υ. Αγιάς
Από το Κέντρο Υγείας Αγιάς ανακοινώνεται ότι «ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού και για την αποφυγή συνωστισμού, από σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου τα εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργούν κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 24940-23094.
Η προσέλευση στο Κέντρο Υγείας θα γίνεται πέντε λεπτά πριν το προκαθορισμένο ραντεβού».

 

Κάθε Παρασκευή οι πληρωμές εποχικού επιδόματος
Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το ειδικό εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ το οποίο θα δίνεται στους δικαιούχους κάθε Παρασκευή μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν καταθέτουν την αίτηση απαιτούνται περίπου μέχρι 15 μέρες για την πιστοποίηση των στοιχείων τους και τη διασταύρωσή τους.
Η υποβολή των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ.
Η υποβολή της σχετικής αίτησης γίνεται: είτε αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από οποιονδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης gov.gr, είτε μέσω ΚΕΠ.

 

Απεργούν οι δάσκαλοι στις 15 Οκτωβρίου

Στην 24ωρη απεργία της ΔΟΕ την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου καλεί τους δασκάλους και νηπιαγωγούς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κ. Κούμας». Το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους συνοψίζεται στα εξής:
* Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με έναν μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν. 4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!
* Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.
* Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
* Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

 

Οι υποψήφιοι ΔΗΣΥ και Εκκίνησης για το ΠΥΣΠΕ Λάρισας

Εκ παραδρομής στο χθεσινό φύλλο της «Ε» δεν δημοσιεύτηκαν οι συνδυασμοί υποψηφίων της «ΔΗΣΥ» και της «Εκκίνησης» για τις εκλογές ανάδειξης αιρετών μελών στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας. Οι υποψήφιοι είναι:
Δημοκρατική Συνεργασία-Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών
Γεωργίου Φώτιος, Δεληζώνας Αθανάσιος, Δημητριάδης Χρήστος, Καμπέρης Αθάνασιος, Κατσιαούνης Βασίλειος, Μπακάλμπαση Ελένη, Μποντικούλη Ευανθία, Παναγιώτου Βάιος, Παναγιώτου Χρήστος, Τριανταφύλλου Βασίλειος, Τσενεκίδου Αναστασία, Χάμου Μαρία.
Εκκίνηση Εκπαιδευτικών
Γερόπουλος Περικλής (Πέρυ), Ζάγκας Βασίλειος, Κοσμάνος Νικόλαος, Κουκουθάκης Σωτήριος, Νταναβάρας Παντελεήμων, Σιώκας Θεόδωρος.

 

Παράταση για την υποβολή δήλωσης ζημιάς στον ΕΛΓΑ

Με απόφαση της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α. δίνεται παράταση έως και σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στους αγρότες για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τον Μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» στα υποκαταστήματα Λάρισας, Λαμίας, Πάτρας και Αγρινίου, όσον αφορά τις αποζημιώσεις φυτικού κεφαλαίου και ΚΟΕ.

 

Αιμοδοσία αύριο από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, αύριο Τρίτη 13 Οκτωβρίου από τις 9:30 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος των Εν.Πο.Λ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass