Ν. ΜΑΛΑΚΟΣ: ΚΑΤΑΣΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΚΕΡΔΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Κερδοφόρα η ΔΕΥΑ Τύρναβου

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2014 21:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:34

 

 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Με κέρδη έκλεισε, σύμφωνα με στοιχεία της επιχείρησης, ο ισολογισμός του 2013, της ΔΕΥΑ Τύρναβου. Υπερψηφίστηκε ο ισολογισμός, ο λογαριασμός γενικής εκμετάλλευσης και τα αποτελέσματα χρήσης της ΔΕΥΑ Τυρνάβου στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τύρναβου και πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Νίκο Μαλάκο,  πρόκειται για τη συνέχιση μιας άοκνης, επίπονης και πολυετούς προσπάθειας του ίδιου και των μελών του Δ.Σ. της επιχείρησης να εξυγιάνουν την επιχείρηση, να καλύψουν τις ζημίες, που κληροδότησε η πρώην ΔΕΥΑ Αμπελώνα και κυρίως να χρηματοδοτήσουν τα μεγάλα έργα υποδομής αποχετεύσεων και βιολογικού καθαρισμού σε Αμπελώνα, Βρυότοπο και Αργυροπούλι συνολικού ύψους 21.000.000 ευρώ.

Όπως τόνισε χθες στην «Ε» ο κ. Μαλάκος:  «η εικόνα της επιχείρησης αποδεικνύει με τον πιο φανερό τρόπο την διαυγή διαχείριση της ΔΕΥΑΤ, την επιστροφή της επιχείρησης από τις ζημίες στα κέρδη, την σφιχτή οικονομική πολιτική ως προς τον περιορισμό των δαπανών, με ταυτόχρονη ενίσχυση των κοινωνικών τιμολογιών με αύξηση του ποσοστού τους εκπτώσεων από το 30% στο 50% (ισχύει για ΑΜΕΑ με αναπηρία 67% και άνω, για τους πολύτεκνους και για τους κτηνοτρόφους στα ποιμνιοστάσια), την επένδυση σε μεγάλα έργα υποδομής που επί πολλά χρόνια τα απαιτούσαν οι τοπικές κοινωνίες και σήμερα, με αυτή την δημοτική αρχή γίνονται πράξη συνολικού ύψους 21.000.000 ευρώ και συνάμα εξασφαλίζουμε ένα αποθεματικό της τάξεως των 500.000 ευρώ περίπου, προκειμένου να παρέχουμε άριστες ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους του δημότες μας όλο το 24ωρο και να χρηματοδοτούμε έργα απαραίτητα της καθημερινότητας, όπως έργα διευθέτησης ομβρίων υδάτων στα Πλατανούλια συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, με την εν τοις πράγμασι επιτυχημένη τιμολογιακή πολιτική (εφαρμόζοντας ένα από τα χαμηλότερα τιμολόγια νερού στη χώρα) και με την πάταξη των επί χρόνια κακοπληρωτών καταναλωτών αλλά και με την ισότιμη τιμολογιακή πολιτική για όλο τον Δήμο, αφού όλοι οι δημότες λαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες».

 Επίσης, αναφέρεται πως μια ισχυρή ΔΕΥΑΤ σημαίνει την απομάκρυνση εκείνων που εποφθαλμιούν τον δημοτικό χαρακτήρα της επιχείρησης, μιας και πολλοί ήταν αυτοί, κατά τη διάρκεια των προηγουμένων χρόνων, που προσπαθούσαν να καταρρακώσουν το κύρος και την οικονομική ισχύ της επιχείρησης, με απώτερο σκοπό να καταστεί το νερό του Τυρνάβου βορά των ιδιωτών και του μεγάλου κεφαλαίου.

 Τέλος στις δηλώσεις του στην «Ε» ο κ. Μαλάκος σημειώνει ότι: «Η ΔΕΥΑΤ με τους κερδοφόρους ισολογισμούς της και το μικρό της αποθεματικό αποδεικνύεται μια από τις πιο ισχυρές μικρομεσαίες ΔΕΥΑ  της χώρας και αυτό οφείλει τουλάχιστον να το διατηρήσει η ερχόμενη διοίκησή της, μακριά από μικροπολιτικές και λαϊκίστικες σκοπιμότητες, δίχως να χαρίζεται σε καμία δημαγωγική σειρήνα».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass