Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2020 15:07

Γιορτάζει ο Αγιος Λουκάς του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥΕΛΑΣΣΟΝΑ

(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Γιορτάζεται και φέτος ο Άγιος και Ευαγγελιστής Λουκάς, ο Άγιος και ιατρός, στην πόλη της Ελασσόνας.

Όπως κάθε χρόνο, θρησκευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Σάββατο 17 και αύριο, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, όπου θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου. Ειδικά φέτος, με σχετική ανακοίνωση της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, οι Ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (συνοικία Αμπελοκήπων) και όχι στο μικρό φερώνυμο παρεκκλήσι που βρίσκεται στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, εξαιτίας των προληπτικών υγειονομικών μέτρων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα: Σήμερα, Σάββατο 17 Οκτωβρίου (παραμονή της εορτής), στις 6 το απόγευμα, θα τελεσθεί πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία. Ανήμερα της εορτής του Αγίου Λουκά (Κυριακή 18 Οκτωβρίου), στις 7.30 το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με Θείο Κήρυγμα. Στις ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και αναμένεται να παραστούν οι αρχές της περιοχής και πιστοί απ’ όλες τις ενορίες της πόλης, καθώς και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας.

 

Αιμοδοσία αύριο στην Τσαριτσάνη

Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί, στην Κοινότητα Τσαριτσάνης από 9 π.μ. έως 13.00, η 61η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος. Η Επιτροπή της Τράπεζας Αίματος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και σημειώνει: «Προσκαλούνται όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, με την κάρτα αιμοδοσίας και παρέα μ’ έναν φίλο/-η υποψήφιο/-α, εθελοντή/-ντρια, να δώσουν αίμα, να δώσουν ζωή για τους συνανθρώπους που το’ χουν ανάγκη».

 

Δύο θείες λειτουργίες κάθε Κυριακή στον Αγιο Νικόλαο

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, την πολυπληθέστερη ενορία της πόλεως, θα συνεχίζουν να τελούνται, κάθε Κυριακή, δύο θείες λειτουργίες για να μπορέσουν να εκκλησιάζονται όσοι περισσότεροι πιστοί προσέρχονται, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από την Πολιτεία. Επειδή εισερχόμαστε στο φθινοπωρινό ωράριο λειτουργίας, ο Όρθρος και η πρώτη Θεία Λειτουργία θα τελούνται από τις 07:15 έως 09:45 και η δεύτερη Θεία Λειτουργία από 10:00 έως 11:00.

 

Ξεκινά η Σχολή Γονέων στον Αγιο Αχίλλιο

Με την έναρξη της νέας ιεραποστολικής χρονιάς θα αρχίσουν και οι ομιλίες στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων- «διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς» στον Άγιο Αχίλλιο. Ο Αγιασμός θα τελεστεί αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ. από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, π. Νικόδημο Γαλιάτσο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η αγωγή των παιδιών κατά τον ιερό Χρυσόστομο».

 

Βραδινή λειτουργία στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Μεθαύριο Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στο Κατωχώρι Φαρσάλων, θα τελεστεί βραδινή Θεία Λειτουργία από τις 9 μ.μ. έως 12 τα μεσάνυχτα, προς τιμήν του Αγίου Αρτεμίου και Αγίου Γερασίμου Κεφαλληνίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass