Οι μητροπολίτες Ιγνάτιος και Χαρίτων συλλειτούργησαν στην Καστοριά

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2014 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:35

 

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

 

Στην Καστοριά συγχοροστάτησαν πρόσφατα οι μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος και Ελασσώνος κ. Χαρίτων, στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στο 40ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού γέροντος Μωυσέως του Αγιορείτου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο «οικοδεσπότης» Καστορίας κ. Σεραφείμ και ο νεοεκλεγείς Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Αρχιμανδρίτες και ιερείς, δεκάδες κληρικοί από διάφορες περιοχές της χώρας και πιστοί, τα αδέλφια και οι συγγενείς του, φίλοι του μακαριστού γέροντα Μωυσή, συμπροσευχήθηκαν για τον κοιμηθέντα Αγιορείτη γέροντα.

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος έκανε αναφορά στο πρόσωπο του γέροντος, που εκοιμήθη στην Καστοριά, εκεί όπου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «γεύθηκε την αρχοντική αγάπη του μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και της συνοδείας του, ο οποίος τον υπηρέτησε με αγαθή διάθεση, αφού και αυτός είναι ένας κατά την καρδιά του Αγιορείτης».

Μιλώντας για τα χαρακτηριστικά του Αγιορείτη Μωυσή επεσήμανε, ανάμεσα στα άλλα: «Υπάρχουν κληρικοί που έχουν την αποστολική διαδοχή, αλλά δεν διαθέτουν την αποστολική ζωή και την αποστολική παράδοση. Ο Γέροντας Μωυσής είχε την αποστολική ζωή και παράδοση, εδίδασκε και μετέδιδε την ορθόδοξη θεολογία στον κόσμο, αλλά δεν είχε την αποστολική διαδοχή. Σεβόταν όμως την Ιερωσύνη, τον επίσκοπο, τον πρεσβύτερο, τον διάκονο. Ο π. Μωυσής ήταν θεολόγος του πόνου. Ο πόνος είναι ένας πειρασμός, ένα σκάνδαλο, που θα μας οδηγήσει ή στην αγανάκτηση με τον Θεό ή στην ευγνωμοσύνη μας προς τον Θεό. Και ο Γέροντας Μωυσής ανήκει στην δεύτερη κατηγορία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass