Ασχήμιες στο «Πάρκο των Χρωμάτων»

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2020 21:24

Στόχος βανδάλων έγινε για πολλοστή φορά το «Πάρκο των Χρωμάτων» (πρώην Χατζηχαλάρ).


Η δημοτική αρχή δεν προλαβαίνει να «κλείνει τις πληγές» των καταστροφών που σημειώνονται στους χώρους του, από άγνωστους δράστες, καθώς το φαινόμενο επαναλαμβάνεται με μεγάλη συχνότητα.
Τελευταίο κρούσμα ήταν βανδαλισμοί που σημειώθηκαν
στην περίφραξη της μίας εκ των δύο παιδικών χαρών του πάρκου και στο γήπεδο του «skateboard» (τροχοσανίδας).
Συγκεκριμένα, άγνωστοι ξήλωσαν και έσπασαν τις ξύλινες κατασκευές, έγραψαν συνθήματα πάνω σε όργανα και σε διάφορα άλλα σημεία του χώρου παιχνιδιού, όπως αντίστοιχα το ίδιο έκαναν και στα γήπεδα που βρίσκονται στο πάρκο.
Στο δε πολυμορφικό γήπεδο, έχουν ξηλώσει πολλές φορές την πόρτα εισόδου του και την έχουν πετάξει στην παιδική χαρά, ενώ στο γήπεδο «skateboard» έγραψαν με σπρέι συνθήματα στις ράμπες και στις ειδικές κατασκευές του.
Στη λήψη αυστηρών μέτρων, για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων προσανατολίζεται η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξούλη να δηλώνει στην «Ε»: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Καθημερινά δεν προλαβαίνουμε να επισκευάζουμε τους χώρους που κάποιοι καταστρέφουν συστηματικά… Σε κάθε γωνιά της Λάρισας παρατηρούνται βανδαλισμοί, αλλά πιο συχνά βλέπουμε το φαινόμενο αυτό στο «Πάρκο των Χρωμάτων».
Οι συνεχείς καταστροφές επιβαρύνουν το έργο της αρμόδιας υπηρεσίας της δημοτικής αρχής και τον οικονομικό προϋπολογισμό του Δήμου, για να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Έχουμε ενημερώσει την Αστυνομία για την ανεύθυνη αυτή δράση μιας ομάδας πολιτών, αλλά το φαινόμενο συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό…
Θα πρέπει να σκεφτούμε ίσως, να εφαρμόσουμε πιο δραστικά μέτρα για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων από τους βανδάλους, όπως να τοποθετήσουμε κάμερες σε διάφορα σημεία τους».
Ο κ. Αλεξούλης σημειώνει επίσης πως «αυτοί που καταστρέφουν, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν «τιμωρούν» τη δημοτική αρχή ή το δημόσιο ή όποιον άλλο… Αφαιρούν το δικαίωμα των πολιτών της Λάρισας να απολαμβάνουν τους χώρους άθλησης και παιχνιδιού, ενώ παράλληλα βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass