«Ζούσα μια κόλαση...»

ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ 52ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2020 21:05

Στην αγκαλιά των δύο κοριτσιών της, ξεσπώντας σε κλάματα, έπεσε μια 52χρονη

Βολιώτισσα χθες το μεσημέρι ακούγοντας την πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ) Λάρισας να σημειώνει πως το Δικαστήριο την απαλλάσσει των κατηγοριών της. Η 52χρονη είχε παραπεμφθεί για μαστροπεία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση κατηγορούμενη πως εξέδιδε αντί αμοιβής δύο από τα ανήλικα κορίτσια της, κατηγορία για την οποία το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας, την είχε καταδικάσει σε συνολική κάθειρξη 12 ετών (με ανασταλτικό χαρακτήρα), με το ΜΟΕ Λάρισας, με ομόφωνη απόφασή του να ανατρέπει χθες την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση. Με τη μάνα και τις δύο κόρες σε κατάσταση έντονης συναισθηματικής φόρτισης να αγκαλιάζονται ξεσπώντας με λυγμούς.
«Είναι δεδομένο πως πρόκειται για μια τραγική ιστορία, μια δραματική κατάσταση» τόνισε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμ. Δασκαλόπουλος περιγράφοντας το δράμα της οικογένειας, προτείνοντας την αθώωση της 52χρονης αφού «από κανένα στοιχείο δεν αποδεικνύεται η κατηγορία».
Το ΜΟΕ Λάρισας με την ανατρεπτική απόφασή του χθες αθώωσε λόγω αμφιβολιών την 52χρονη, η οποία δέκα χρόνια μετά απαλλάχτηκε των κατηγοριών σε βάρος της, με την υπεράσπιση να περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η κατηγορουμένη «καλούνταν να μεγαλώσει τα παιδιά της, με έναν άντρα μέθυσο και βίαιο» όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.
Μια δραματική, ανθρώπινη ιστορία που εκτυλίχθηκε σε χωριό της Μαγνησίας με θύματα ενδοοικογενειακής βίας, στην πραγματικότητα, την 52χρονη μητέρα και τα παιδιά της, με τη μάνα να σέρνεται ωστόσο στα δικαστήρια κατηγορούμενη από την κατάθεση κόρης της που δελεάστηκε αρχικά από τρίτο, συγγενικό πρόσωπο. Αλλά η κατάθεση της άλλης κόρης ήταν αυτή που λειτούργησε καθοριστικά στη χθεσινή απαλλαγή της 52χρονης, με τον κ. Δασκαλόπουλο να υπογραμμίζει τη διάσταση της «αντιδικίας των γονέων» και συγγενών που «χρησιμοποιούν τα παιδιά» προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
Η υπόθεση έλαβε τη δικαστική οδό με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος της 52χρονης σήμερα μητέρας ότι το 2010 και το 2011 - ζώντας σε χωριό της Μαγνησίας - εξέδιδε τα δύο ανήλικα κορίτσια της όταν ήταν σε ηλικία 14 και 15 ετών, τα προωθούσε στην πορνεία, αντί 10 ευρώ τη συνεύρεση.
Η 52χρονη χρειάστηκε να μετακομίσει με τα παιδιά της, εγκαταλείποντας το σπίτι στο χωριό, μετά από ένα σοβαρό επεισόδιο με τον σύζυγό της. «Καθημερινά με χτυπούσε όταν γυρνούσε στο σπίτι πιωμένος, ζούσα μια κόλαση» τόνισε η 52χρονη στην απολογία της, αναγνωρίζοντας ωστόσο το λάθος της να εγκαταλείψει κάποια στιγμή τα παιδιά της, με τα κορίτσια - μετά την παρέμβαση των αρχών - να καταλήγουν τελικά σε Ορφανοτροφείο, περιγράφοντας χθες τα δύσκολα παιδικά τους χρόνια.
Η δικαστική περιπέτεια της 52χρονης ξεκίνησε όταν σε βάρος της κατέθεσε η τρίτη της κόρη, πως την εξέδιδε η μητέρα της. Μόνο που από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι η κόρη - παρακινούμενη από τρίτο συγγενικό πρόσωπο - κατέθεσε εναντίον της μητέρας της γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμενε στο Ορφανοτροφείο και με δέλεαρ «χρήματα και σκουλαρίκια» και «την υπόσχεση πως θα της γράψουν ένα σπίτι».
Η καταγγέλλουσα κόρη ομολόγησε στη συνέχεια το ψέμα της, με τον εισαγγελέα της έδρας να παρατηρεί πως η μία από τις δύο κόρες, έχοντας «μεγαλύτερη κριτική ικανότητα» σύμφωνα και με την παιδοψυχίατρο που την εξέτασε, κατέθεσε πως «ποτέ δεν με ανάγκασε κανείς να κάνω οτιδήποτε» και πως όσα λέγονται «είναι ψέματα της γιαγιάς». Κατάθεση που επανέλαβε σε τρεις διαφορετικές περιόδους.
«Με την κατηγορηματική θέση των δύο κοριτσιών και με την μία κόρη να καταθέτει τα ίδια πράγματα σε τρεις διαφορετικές περιόδους, ότι δηλαδή “ποτέ δεν με έβαλε η μάνα του να κάνω κάτι”» τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος «δεν φαίνεται απόδειξη μαστροπείας, από κανένα στοιχείο δεν αποδεικνύεται η κατηγορία. Άσχετα από τον βίο και την πολιτεία της ίδιας της μητέρας, να κηρυχθεί αθώα» πρότεινε ο κ. Δασκαλόπουλος καταλήγοντας την αγόρευσή του.
Η πρόεδρος του Δικαστηρίου παρατήρησε τη μητέρα που εγκατέλειψε για κάποια στιγμή της παιδιά της, ενώ είχαν μετακομίσει για να αλλάξουν περιβάλλον, με την 52χρονη να δηλώνει πως «ήταν μεγάλο λάθος μου που άφησα τα παιδιά, το μετάνιωσα πικρά». Με την κατηγορούμενη να σημειώσει στην απολογία της πως «είναι ψέματα η κατηγορία, η πεθερά μου προέτρεψε το παιδί να τα πει, ποτέ δεν θα έκανα κακό στα παιδιά μου, είμαι αθώα». Νωρίτερα, μία από τις δύο κόρες στην κατάθεσή της τόνισε πως «ήταν βίαιος ο πατέρας μας χτυπούσε, τη μάνα τη χτυπούσε αλύπητα», για να περιγράψει επίσης τα «δύσκολα παιδικά χρόνια», τις στερήσεις που έζησαν, την ενδοοικογενειακή βία, πώς κατέληξαν στο Ορφανοτροφείο αλλά και την προσπάθεια που κάνουν σήμερα να φτιάξουν τη ζωή τους καθώς έχουν ενηλικιωθεί. Τελικά το ΜΟΕ με την ομόφωνη χθες απόφασή του ανέτρεψε την καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση που με οριακή πλειοψηφία (4- 3) είχε λάβει το ΜΟΔ Λάρισας το 2015, απόφαση που οδήγησε την 52χρονη με ανακούφιση, από το εδώλιο του κατηγορουμένου στην αγκαλιά των δύο κοριτσιών της.          

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass