Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2020 15:12

Η Λάρισα τιμά την απελευθέρωσή της

Την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τη γερμανική κατοχή στις 23 Οκτωβρίου 1944,

θα τιμήσει αύριο ο Δήμος Λαρισαίων, με ποικίλες εκδηλώσεις περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, λόγω των συνθηκών της πανδημίας και την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας. Ειδικότερα αύριο Παρασκευή, στο Ηρώο στο Φρούριο, στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει ομιλία από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριο Δεληγιάννη, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και Εθνικός Ύμνος. Ο αριθμός των προσκεκλημένων είναι περιορισμένος και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.
Στη Δημοτική Πινακοθήκη
Θα πραγματοποιηθεί επετειακό αφιέρωμα με τίτλο «Αγωνιστικότητα» σε ψηφιακή μορφή, των έργων της μόνιμης συλλογής Κατσίγρα, με αναφορά στην κατοχή και την αντίσταση την περίοδο 1941 -1944. Παρουσιάζεται επίσης, φωτογραφικό υλικό από την έκθεση «Η μνήμη της πόλης» που φιλοξενείται μόνιμα στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Το υλικό θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης και στη σελίδα του Δήμου Λαρισαίων. Την επιμέλεια έχει η κ. Ελένη Ζανέτα. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» και στην έκθεση «Η μνήμη της πόλης», από τις 21 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου στις 11:00 και 12:00. Για κρατήσεις θέσεων στο 2410-672-499.
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης
Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας τιμά και φέτος την επέτειο Απελευθέρωσης της Λάρισας από τη γερμανική κατοχή, παράλληλα με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας. Είναι ανοιχτό για μεμονωμένες και ομαδικές ξεναγήσεις (με περιορισμένο αριθμό ατόμων) έως και αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, τις ώρες 9.00 - 13.00 και 18.00- 20.00. Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το ωράριο λειτουργίας είναι: 10.00- 14.00. Οι ενδιαφερόμενοι για ξεναγήσεις μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2410-280.220.

 

Περνά σάρωθρο από Νέα Πολιτεία

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων, θα προβεί σήμερα σε γενικές εργασίες καθαριότητας, με μηχανικά μέσα και εργάτες, στη συνοικία της Νέας Πολιτείας.

Για τον λόγο αυτόν απευθύνει κάλεσμα στους δημότες της συνοικίας, να διευκολύνουν τη διέλευση και το έργο των σαρώθρων και των υδροφόρων οχημάτων, απομακρύνοντας τα ιδιωτικά τους οχήματα κατά τις ώρες από 08:00 π.μ. έως και 12:30 μ.μ. από τους δρόμους που περικλείονται στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Ξυλοκάστρου - Παξινού - Ζακύνθου - Δρόση - Σικελιώτη - Ζίχνης.

 

 Αγρυπνία στον Αγ. Αχίλλιο για την εορτή του Αγ. Δημητρίου.
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του Αγίου Μεγ/ρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεστεί κανονικά η Θεία Λειτουργία.

 

Ευχέλαιο με λείψανα αγίων στον Άγιο Αχίλλιο
Στις 6 το απόγευμα αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο το Μυστήριο του Ευχελαίου, που θεμελιώνεται στους λόγους του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Κατά τη διάρκεια του Ευχελαίου οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν πολλά ιερά λείψανα αγίων, όπως του Αγ. Αχιλλίου, του Αγ. Λουκά Συμφερουπόλεως, της Αγ. Αναστασίας Ρωμαίας, του Αγ. Νίκωνος του «μετανοείτε», της Αγ. Μαρίνης, του Αγ. Νεκταρίου, του Αγ. Νικολάου του Πλανά, της Αγ. Χριστίνης, των Αγίων Ραφαήλ και Νικολάου εν Λέσβω, του Αγ. Ιωάννου Μονεμβασιώτου, του Αγ. Γεδεών, του Αγίου Γεωργίου Ραψάνης, του Αγίου Ιωάννου του καλυβίτου και άλλων.

 

Πανηγυρίζει ο Αγιος Δημήτριος στη Νέα Σμύρνη

Συνεχίζονται οι πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις στον ενοριακό ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Σμύρνης Λάρισας για τη γιορτή του Μεγαλομάρτυρα.
Σήμερα Πέμπτη το πρόγραμμα έχει ως εξής: Στις 18.00 εσπερινός και Εγκώμια του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου
Αύριο Παρασκευή 23/10/2020, 7.30: Όρθρος - Θεία Λειτουργία. 18.00: Τέλεσις του Ιερού Ευχελαίου.
Μεθαύριο Σάββατο 24/10/2020, 7.30: Όρθρος - Θεία Λειτουργία. 18.00: Μέγας Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Δημήτριο.
Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 7.30: Όρθρος - Θεία Λειτουργία. 18.30: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Δευτέρα 26/10/2020, 7.30: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. 18.00: Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Δημήτριο.
Τρίτη 27/10/2020, 7.30: Όρθρος - Θ. Λειτουργία. 17.00: Μέγας Εσπερινός της Αγίας Σκέπης και Δέηση εις την Υπεραγία Θεοτόκο. Κατόπιν αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στην έδρα της στα Μύρα της Λάρισας.
Το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται με το αστικό Νο 1.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass