Η Ελλάδα πρέπει να ξανασυστηθεί τουριστικά

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ: Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ, ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (A.S.T.A.) ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2020 20:12 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Οκτ 2020 20:54
Ο Λεων. Μπαμπάνης, «δίαυλος  επικοινωνίας» της Ελλάδας  με την Αμερικάνικη τουριστική αγορά Ο Λεων. Μπαμπάνης, «δίαυλος επικοινωνίας» της Ελλάδας με την Αμερικάνικη τουριστική αγορά

Της Λένας Κισσάβου

Ο Λαρισαίος Λεωνίδας Μπαμπάνης είναι ο νέος πρόεδρος σε Ελλάδα και Κύπρο, της Αμερικανικής Εταιρείας Ταξιδιωτικών Συμβούλων (A.S.T.A. -American Society of Travel Advisors), του μεγαλύτερου οργανισμού στην τουριστική βιομηχανία παγκοσμίως, που

εκπροσωπείται σε 110 χώρες.
Η ανάληψη μιας τέτοιας θέσης και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες υγειονομικής κρίσης, είναι «ηλεκτρική καρέκλα» και ο ρόλος που αναλαμβάνει αν μη τι άλλο, δύσκολος.
«Η πρόκληση είναι για τα δύσκολα...» δηλώνει ο ίδιος, και μιλά στην «Ε» για τους στόχους του, εκ των οποίων ο κυριότερος είναι να προσελκύσει Αμερικανούς και Κύπριους τουρίστες στην Π.Ε. Λάρισας.
«Ο Αμερικανός τουρίστας δεν θέλει τα ξενοδοχεία των πέντε αστέρων, δεν θέλει τα «all inclusive» προγράμματα. Κάνει διακοπές πολλών ημερών, ψάχνει τους ανεξερεύνητους προορισμούς και μάλιστα τους πληρώνει καλά» τονίζει ο κ. Μπαμπάνης, σημειώνοντας: «αυτούς τους προορισμούς τους έχει η Π.Ε. Λάρισας, τους έχουν τα παράλιά μας και οι ορεινοί όγκοι. Καιρός να τους αναδείξουμε στη μεγάλη αγορά της Αμερικής και να τους ανακαλύψει...».
Ανάλογα προσεγγίζει και την αγορά της Κύπρου, για την οποία υποστηρίζει ότι «θα πρέπει να στραφεί η Ελλάδα, με πιο οργανωμένο τρόπο».
Πεποίθησή του είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει «να ξανασυστηθεί τουριστικά» και αναφέρει: «Θα πρέπει να αναδείξει τους άγνωστους προορισμούς της, οι οποίοι πιστέψτε με, θα αποτελέσουν πόλο έλξης μεγάλου αριθμού τουριστών και κυρίως εύπορων τάξεων. Ο ξένοι τουρίστες ξέρουν την Αθήνα, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τα Μετέωρα! Αυτό είναι μόνο η Ελλάδα;
Δεν τους ενημέρωσαν για τις ομορφιές που μπορούν να βρουν στα παράλια της Λάρισας, στην πόλη της Λάρισας, στα χωριά μας... Αυτό έχω σκοπό να κάνω...».
Πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, εν μέσω πανδημίας;
Ο κ. Μπαμπάνης απαντά: «Με τις δυνατότητες που μας προσφέρει η νέα τεχνολογία και το προνόμιο που έχουμε, ως μέλος της «A.S.T.A.», να διαχέουμε την πληροφορία στους κατάλληλους αποδέκτες, στην κινητήρια δύναμη που μπορεί να προσελκύσει τον τουρισμό, στα τουριστικά γραφεία και στους πράκτορες, παγκοσμίως.
Και να σημειώσουμε, ότι όλος ο αυτός ο σχεδιασμός που αναφέρουμε σήμερα, γίνεται για το αύριο...
Θα εκμεταλλευτούμε την περίοδο της πανδημίας, χρησιμοποιώντας για την τουριστική προβολή της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Π.Ε. Λάρισας, το διαδίκτυο και τις ευκολίες που μας προσφέρει η τεχνολογία, έτσι ώστε, όταν θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στον τουρισμό να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε το πρώτο κύμα τουριστών από αγορές που δεν έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα».
Και καταλήγει: «Στο κοντινό μέλλον ο τουρισμός θα ακμάσει ξανά. Γι’ αυτό ας είμαστε προετοιμασμένοι να καλωσορίσουμε μία καλύτερη περίοδο η οποία βρίσκεται μπροστά μας».
Να σημειωθεί ότι κ. Μπαμπάνης είναι διευθύνων σύμβουλος της «North Events», εταιρεία που οργανώνει τουριστικές εκθέσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο σε όλη την Ευρώπη από το 2014, εστιάζοντας στον ελληνικό τουρισμό, την ελληνική γαστρονομία και την ελληνική κουλτούρα.
Επίσης, είναι ο διοργανωτής της πρώτης ελληνικής υβριδικής έκθεσης «Virtual Greek Panorama», που θα ξεκινήσει διαδικτυακά τον Νοέμβριο του 2020.
Η A.S.T.A. (American Society of Travel Advisors) είναι η μεγαλύτερη ένωση επαγγελματιών του τουρισμού.
Στα μέλη της περιλαμβάνονται ταξιδιωτικοί σύμβουλοι, εταιρείες των οποίων τα προϊόντα που πωλούν είναι εκδρομές, κρουαζιέρες, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κ.λπ., καθώς επίσης οργανισμοί και δήμοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass