Προσλήψεις πολιτικού προσωπικού στο 303 ΠΕΒ

ΕΡΩΤΗΜΑ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2020 15:58

Τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα των προσλήψεων πολιτικού προσωπικού στο 303 ΠΕΒ Λάρισας και στην εξασφάλιση πιστώσεων για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους χώρους εργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητά να πληροφορηθεί

από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Κ. Βελόπουλος.
Ειδικότερα, στην ερώτηση που κατέθεσε παραθέτει την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Λάρισας και σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Στα Στρατιωτικά Εργοστάσια, αλλά και στις λοιπές Μονάδες, προβλέπεται η τοποθέτηση ειδικευμένου Πολιτικού Προσωπικού κρισίμων τεχνικών ειδικοτήτων (όπως συγκολλητές, χειριστές εργαλειομηχανών, τεχνικοί οχημάτων, ηλεκτρολόγοι, αμμοβολιστές κ.λπ.), ειδικότητες οι οποίες απαιτούν τεχνική εκπαίδευση/κατάρτιση, υψηλή εξειδίκευση και φυσικά αντίστοιχη εμπειρία στο αντικείμενο εργασίας. Ο ρόλος ύπαρξης του Τεχνικού Πολιτικού Προσωπικού είναι αφενός οι υπάλληλοι να παρέχουν τεχνική υποστήριξη υψηλότατου επιπέδου με την υπερπολύτιμη εμπειρία τους και αφετέρου να λειτουργούν ως θεσμική μνήμη για τη διατήρηση της τεχνογνωσίας στο πέρασμα του χρόνου, με τη μεταλαμπάδευση των γνώσεων από τους παλαιότερους στους νεότερους συναδέλφους.
Ωστόσο, το Τεχνικό Πολιτικό Προσωπικό τα τελευταία έτη έχει αποδυναμωθεί δραματικά, εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων μεγάλου αριθμού παλαιότερων συναδέλφων χωρίς αναπλήρωσή τους.
Αντί της αναπλήρωσης των κενών θέσεων με προσλήψεις νέων συναδέλφων, οι αρμόδιοι εφαρμόζουν ημίμετρα, όπως τοποθετήσεις ανειδίκευτων Στρατιωτικών διαφόρων κατηγοριών (ΟΒΑ, ΕΠΟΠ), οι οποίοι δε διαθέτουν την απαραίτητη τεχνική εκπαίδευση - ειδικότητα - εμπειρία και βαπτίζονται «τεχνίτες» εν μία νυκτί, προς αντικατάσταση του Πολιτικού Προσωπικού. Η έλλειψη εμπειρίας των παραπάνω «τεχνιτών» έχει ως αποτέλεσμα, αφενός να υποβαθμίζεται το παραγόμενο έργο και αφετέρου να αυξάνεται ο κίνδυνος εργατικού ατυχήματος. Θα πρέπει, λοιπόν, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου μας να κατανοήσει ότι ειδικά, για τις τεχνικές ειδικότητες, η «μαστοριά» δεν αποκτάται με την απονομή ειδικοτήτων στα χαρτιά και ότι, εάν επιθυμούν σοβαρή τεχνική υποστήριξη, θα πρέπει να επανεκτιμήσουν τους σχεδιασμούς τους και να προβούν άμεσα σε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ ικανοποιητικού αριθμού Πολιτικού Προσωπικού κρισίμων τεχνικών ειδικοτήτων, με πρωταρχικό κριτήριο την εμπειρία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass