Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2020 15:10 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Οκτ 2020 1:31

Αγρυπνία στον Αγ. Αχίλλιο


Για την εορτη της ΑγιαςΑναστασιας Ρωμαιας
Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 7.30 με 12 το βράδυ στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο των λειψάνων της Αγίας Αναστασίας, καθώς και την εικόνα της, που φυλάσσονται στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων της Συνάξεως των εν Λαρίση Αγίων
Η Ιερά Μητρόπολη θα εορτάσει και φέτος πανηγυρικά την ιερά μνήμη των Αγίων που διέλαμψαν ως φωστήρες πνευματικοί στα όριά της -εορτή την οποία καθιέρωσε από το 2001 και όρισε να τελείται κατ’ έτος την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ο μακαριστός προκάτοχος, κυρός Ιγνάτιος.
Η Μητρόπολη ανακοίνωσε το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, το οποίο έχει ως εξής:
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου το βράδυ, 8:30 μ.μ.-00:15 π.μ. ιερά κατανυκτική αγρυπνία, κατά την οποία θα παρατεθούν προς προσκύνηση τα ιερά λείψανα των τοπικών μας Αγίων και η θαυματουργός Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Αρμενιωτίσσης.
Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, το απόγευμα στις 5:00 μ.μ.: Εσπερινός και Παράκληση των εν Λαρίση Αγίων.
Σάββατο 31 Οκτωβρίου, 7.00 π.μ. – 9.30 π.μ., Ορθρος και Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός των εν Λαρίση Αγίων.
Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 6.45 π.μ. – 9.45 π.μ. Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή της Συνάξεως των εν Λαρίση Αγίων. Στις 10.00 π.μ. – 11.00 π.μ. δεύτερη Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή της Συνάξεως των εν Λαρίση Αγίων. Το απόγευμα στις 6.00 μ.μ.: ιερό Ευχέλαιο και αναχώρηση των ιερών λειψάνων και της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Αρμενιωτίσσης.

 

Εθελοντική αιμοδοσία στη Νεάπολη
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η 1η Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία της Νεάπολης.
Το συμβούλιο της κοινότητας καλεί τους κατοίκους, εθελοντές αιμοδότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

 

Μαθήματα οινολογίας στη Λάρισα
Μεταφέρθηκε στις 30 Οκτωβρίου, η έναρξη των μαθημάτων οινολογίας, που οργανώνει ο Όμιλος Φίλων της Αμπέλου και του Οίνου ν. Λάρισας «Ο Διόνυσος».
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410-252.079 και 6986-535.273.

 

Δωρεές
Στα συσσίτια των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων προσέφεραν γεύμα:
Η οικ. Ελπινίκης Τσέτσιλα εις μνήμην της μητέρας της Ανδριανής Τσέσιλα.
Η οικ. Ευανθίας Τσαγγούλη εις μνήμην της μητέρας της Φανής Μπαζάκη.
Η πρόεδρος κα. Κουβαρδά και τα μέλη του Συλλόγου της Π.Ο.Ο.Ν. προσέφεραν 150 ευρώ εις μνήμην του μέλους Μαρίας Κουρκούτα.

 

Επιδιορθώνει αγροτικούς δρόμους στη Βερδικούσια
ΜΕ ΕΡΓΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης αγροτικών οδών συνολικού μήκους 2 χλμ. στη Δημοτική Ενότητα Βερδικούσιας του Δήμου Ελασσόνας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό 1 της ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης του έργου που είναι προϋπολογισμού 830.000 ευρώ και αφορά σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση της προσβασιμότητας και της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.
«Στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής βελτιώνοντας το αγροτικό οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας» τονίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «Με σχέδιο και προσανατολισμό, έχοντας ως πυξίδα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
Οι εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι οι εξής:
* Χωματουργικές εργασίες κυρίως καθαρισμού υφιστάμενης τάφρου από προσχώσεις λόγω θεομηνίας, καθαρισμού ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με τις οδούς και επισκευής επιχωμάτων σε θέσεις καθιζήσεων- διαβρώσεων.
* Ενίσχυση-πύκνωση των τεχνικών της οδού και τσιμεντοστρώσεις (ράμπες ιρλανδικού τύπου) σε θέσεις που προκλήθηκαν ζημιές λόγω της θεομηνίας.
* Αποκατάσταση της οδοστρωσίας σε θέσεις καθιζήσεων - έντονων ρηγματώσεων.
* Εκ νέου ασφαλτόστρωση σε συνολικό μήκος περίπου 2 χλμ. και σήμανση επικίνδυνων θέσεων και διαγράμμιση της οδού.

 

Τηλεφωνικά η εξυπηρέτηση του κοινού
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Κατόπιν κυβερνητικής απόφασης που θέτει την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας από τις 22 Οκτωβρίου 2020, ο Δήμος Φαρσάλων προχωρά στην εφαρμογή των σχετικών πρωτοκόλλων προστασίας από την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό και σε εφαρμογή των «μέτρων και ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού», η εξυπηρέτηση του κοινού από τις υπηρεσίες του Δήμου Φαρσάλων θα γίνεται μόνον τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 24913-50.100 (τηλεφωνικό κέντρο) ή σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις διά ζώσης κατόπιν ραντεβού. Για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Farsala.gr., υπάρχουν όλα τα τηλέφωνα των Υπηρεσιών και των στελεχών του Δήμου Φαρσάλων.

 

Εφτιαχνε τουφέκια χωρίς άδεια
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 57ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΟΠΛΟΥΡΓΟΣ

Στη σύλληψη ενός ιδιώτη οπλουργού, κατηγορούμενου για κατασκευή ημιαυτόματων πυροβόλων όπλων χωρίς την απαιτούμενη άδεια, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 57χρονος Λαρισαίος κατέθεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο αίτηση χορήγησης άδειας για την κατασκευή, συναρμολόγηση και επεξεργασία πυροβόλων όπλων στο εργαστήριό του στη Λάρισα και ειδικότερα για την κατασκευή τριών ειδών, ημιαυτόματων πυροβόλων όπλων (τυφέκια).
Από τον έλεγχο ωστόσο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στο εργαστήριο, διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος είχε κατασκευάσει τα τρία όπλα όπως είχε δηλώσει, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την προσωρινή άδεια κατασκευής ημιαυτόματων πυροβόλων όπλων.
Τα τρία όπλα κατασχέθηκαν, ενώ ο 57χρονος συνελήφθη.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass