Συναγερμός με 15 νέα κρούσματα σε ψυχιατρική κλινική!

ΑΛΛΑ 4 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 21:12

Σοβαρά προβλήματα με τη διασπορά της πανδημίας αντιμετωπίζουν δομές υγείας του ιδιωτικού τομέα, παρά τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες με σημαντικότερη την αναστολή των επισκεπτηρίων, πέραν της υποχρεωτικής χρήσης

μάσκας και της θερμομέτρησης κάθε εισερχόμενου.
Δύο ιδιωτικές κλινικές φαίνεται να εμφανίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα διασποράς, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί 19 συνολικά νέα κρούσματα εργαζομένων και ασθενών, κάποιοι από τους οποίους νοσηλεύονται ως ασθενείς covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο! Η πλέον σοβαρή περίπτωση, η περαιτέρω λειτουργία της οποίας προκαλεί ήδη έντονους προβληματισμούς, αφορά περίπτωση ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής, στην οποία έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες ...15 νέα κρούσματα, από τα οποία επτά εργαζόμενοι και οκτώ ψυχιατρικοί ασθενείς. Τέσσερις από τους τελευταίους ασθενείς, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μεταφέρθηκαν προχθές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και νοσηλεύονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για ήπια περιστατικά covid. Στη δεύτερη κλινική καταγράφηκαν συνολικά 4 νέα περιστατικά, ένας εργαζόμενος και τρεις ασθενείς. Τρεις από τους ασθενείς νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων σε θαλάμους αρνητικής πίεσης της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων.
Επίσης, ένα θετικό κρούσμα ανακοίνωσε χθες ο ΕΣΑΚΕ στην ομάδα μπάσκετ της Λάρισας.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι με μοριακό έλεγχο και rapid tests στο σύνολο του προσωπικού των κλινικών, για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προβλήματα καταγραφής νέων κρουσμάτων αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ιδιωτικές κλινικές. Στις περιπτώσεις αυτές, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, καταγράφηκαν ένα ή δύο νέα κρούσματα σε καθεμία από αυτές, που χαρακτηρίστηκαν μεμονωμένα, καθώς από τον έλεγχο και τις ιχνηλατήσεις δεν προέκυψε διασπορά. Υπολογίζουν ωστόσο, ότι το σύνολο των θετικών κρουσμάτων στις δομές υπερβαίνει τα 35 κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, δείγμα της επικινδυνότητας της κατάστασης.
Η διασπορά στις δομές υγείας δεν περνά απαρατήρητη από τις υγειονομικές αρχές της περιοχής, με την 5η ΥΠΕ να έχει ενημερώσει λεπτομερειακά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, παραπέμποντας πάντως για τη διαχείριση της κατάστασης τόσο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και στον ΕΟΔΥ, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης στο πρώτο κύμα της πανδημίας.
Την αγωνία του για τη διαχείριση και εξέλιξη του προβλήματος εξέφρασε και η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε επικοινωνία της με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από τη νοσηλεία των ψυχιατρικών ασθενών σε θαλάμους για ασθενείς covid και ζητώντας διαμόρφωση ειδικών θαλάμων στις συγκεκριμένες ιδιωτικές κλινικές για τη νοσηλεία των κρουσμάτων προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εναλλακτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνεται η λειτουργία της «Αρωγής», σύμφωνα με το επιτυχημένο μοντέλο του πρώτου κύματος καθώς διαθέτει την υποδομή για να λειτουργήσει ως θεραπευτήριο κορονοϊού.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass