Στηρίζει τον μητρικό θηλασμό διαδικτυακά λόγω της πανδημίας

H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2020 15:06

Η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

μέσα στον Αύγουστο. Στην Ελλάδα η εβδομάδα αυτή γιορτάζεται κάθε χρόνο 1 με 7 Νοεμβρίου και ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1996. Το σύνθημα που όρισε για το 2020 είναι «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό για έναν πιο υγιή πλανήτη».
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας «η φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού επικεντρώνεται στην επίδραση της βρεφικής διατροφής στην περιβαλλοντική/κλιματική αλλαγή και την επιτακτική ανάγκη να προστατέψουμε, να προωθήσουμε και να υποστηρίξουμε τον θηλασμό για την υγεία του πλανήτη και των κατοίκων του. Στόχοι της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού είναι:
- Να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για τη σύνδεση ανάμεσα στον θηλασμό και την περιβαλλοντική/κλιματική αλλαγή.
- Να εδραιώσουμε τον θηλασμό ως μία έξυπνη κλιματικά επιλογή.
- Να εμπλέξουμε ιδιώτες και οργανισμούς για μεγαλύτερη επιρροή.
- Να κινητοποιήσουμε για δράσεις σχετικά με τη βελτίωση της υγείας του πλανήτη και των ανθρώπων μέσω του θηλασμού. Η διασυνδεδεμένη φύση ανθρώπων/πλανήτη απαιτεί να βρούμε βιώσιμες λύσεις που να ωφελούν και τους δύο. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Θηλασμό, οι 823.000 θάνατοι παιδιών, οι 20.000 θάνατοι μητέρων και οι οικονομικές απώλειες ύψους 302 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την έμπρακτη στήριξη του θηλασμού σε ολόκληρο τον πλανήτη. Να σημειωθεί ότι ο υποσιτισμός ευθύνεται για το 45% των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών ετησίως.
Μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτή τη διαδικασία, καθώς ο θηλασμός αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Για να διευκολύνουμε τον θηλασμό, χρειάζεται όλοι να τον προστατεύσουμε, να τον προωθήσουμε και να τον υποστηρίξουμε.
Στο Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιούνται από 16ετίας μαθήματα τόσο ψυχοπροφυλακτικής προετοιμασίας σε μέλλουσες μητέρες όσο και προάσπισης του μητρικού θηλασμού. Ενόψει της πανδημίας Covid-19 και για λόγους πρόληψης της υγείας των ιδιαίτερα ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού όπως είναι οι έγκυες, τα μαθήματα του ανώδυνου τοκετού με ιδιαίτερη στήριξη στον μητρικό θηλασμό δεν πραγματοποιούνται ακόμη διά ζώσης, αλλά συνεχίζονται διαδικτυακά μέσω Skype.
Η μαία και προϊσταμένη του Τμήματος κ. Γεωργία Ντέλλα τονίζει ότι ο θηλασμός εξυπηρετεί την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, ενώ παράλληλα, αποτελεί μια προσαρμοστική περίοδο για το νεογνό από την ενδομήτρια στην εξωμήτρια ζωή. Τηλέφωνο επικοινωνίας για στήριξη στον μητρικό θηλασμό: 2413-506.290».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass