Αγόραζαν Χριστουγεννιάτικα λίγο πριν το lockdown

* ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΤΙ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ - ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ LOCKDOWN ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ ΨΩΜΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΑΣΗ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2020 21:10

Της Νατάσας Πολυγένη
Οι τρεις επόμενες εβδομάδες θα βρουν τους Έλληνες στα σπίτια τους υπό το φόβο της διασποράς του κορονοϊού. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το lockdown θα είναι μακράς διαρκείας και τα Χριστούγεννα θα μας βρουν στα σπίτια μας. Αυτός ήταν και ο

βασικός λόγος που οι αγορές των καταναλωτών λίγο πριν το lockdown, είχαν άρωμα Χριστουγέννων. Παρότι φέτος η διάθεση είναι διαφορετική λόγω της πανδημίας, στη Λάρισα λίγο μετά την 28η Οκτωβρίου δειλά δειλά έκαναν την εμφάνιση τους οι χριστουγεννιάτικες βιτρίνες. Η ανακοίνωση της καραντίνας επίσπευσε τις αγορές για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, καθώς οι περισσότεροι φοβούνται ότι θα είναι για περισσότερο από τρεις εβδομάδες και -ως είθισται- τα τελευταία χρόνια τα σπίτια στολίζονται αρκετά νωρίτερα.
Πολλοί καταναλωτές έσπευσαν σε μεγάλα πολυκαταστήματα που είχαν εδώ και καιρό στήσει τα χριστουγεννιάτικα είδη τους για να προμηθευτούν δέντρα, φωτάκια, μπάλες και ό,τι άλλο είχαν προγραμματίσει για λίγο αργότερα.
Στην ουρά μεγάλου πολυκαταστήματος, η Μαρία Δημητριάδη περιμένει υπομονετικά φορτωμένη χριστουγεννιάτικες μπάλες για το δέντρο. «Ξέρω ότι πολλοί μπορεί να πουν καλά η χώρα κλείνει και εκείνη τρέχει να ψωνίσει χριστουγεννιάτικα; Μπορεί να φαίνεται παράδοξο σε κάποιους, αλλά εγώ σε αναστολή, ο σύζυγος επίσης, τι θα κάνουμε μέσα στο σπίτι κλεισμένοι; Θα στολίσω νωρίς για να αλλάξει η ψυχολογία μας. Το αξίζουμε με τόσα που περνάμε» θα πει.
Η Μαρία δεν είναι η μοναδική. Πολλοί σκέφτηκαν ότι όταν ξανανοίξει η αγορά ίσως να είναι αργά. «Εύχομαι όλα να είναι καλά και σε λίγο καιρό ο κόσμος να είναι και πάλι έξω. Αυτή η καραντίνα τη σκοτώνει την αγορά. Αυτές τις μέρες άρχιζε συνήθως να φορά τα γιορτινά της και ο κόσμος έμπαινε στο κλίμα, χάζευε τις βιτρίνες και έφτιαχνε τη λίστα του για τις αγορές.
Φέτος δεν ξέρω τι θα γίνει. Ελπίζω οι καταστηματάρχες να μη το βάλουν κάτω. Ακόμη και κλειστοί, να στολίσουν τα μαγαζιά τους και να τα ετοιμάσουν. Να δώσουν αυτή τη λάμψη στη πόλη, όπως κάνουν όλα τα χρόνια. Εμείς σίγουρα θα τους στηρίξουμε» λέει ο Δημήτρης που εδώ και και μέρες βρίσκεται στο σπίτι καθώς δουλεύει στον χώρο της εστίασης.
ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ
ΣΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Τα μέτρα περιορισμού και απομόνωσης στο σπίτι για τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, έχουν οδηγήσει σε περίεργα φαινόμενα που θα αποτελούν για καιρό, αντικείμενο μελέτης των ειδικών.
Στην προηγούμενη καραντίνα, συζητήθηκε πολύ το γεγονός ότι όσοι έμειναν σπίτι επιδόθηκαν σε ζύμωμα ψωμιού, εξαφανίζοντας αλεύρι και μαγιά από τα σούπερ μάρκε το ζύμωμα του ψωμιού αποτέλεσε τη νέα τάση, με τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε καραντίνα να ξορκίζουν τον «εγκλεισμό» ζυμώνοντας με μανία και ανεβάζοντας τα κατορθώματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτήν τη φορά φαίνεται ότι κάνει την εμφάνισή της μία νέα τάση, που έχει να κάνει με τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα μελομακάρονα. Ήδη αρκετοί άρχισαν να ανεβάζουν συνταγές στο διαδίκτυο και να δηλώνουν ότι θα εκμεταλλευτούν το διάστημα του εγκλεισμού για να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στη ζαχαροπλαστική. Τα μελομακάρονα έχουν την τιμητική τους, μιας και είναι και νηστίσιμο γλυκό και ήδη αρκετοί ξεκίνησαν την προσπάθεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass