«Κόβουν επιδόματα ανεργίας»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2020 16:30

«Για απαράδεκτη αντιμετώπιση των ανέργων» καταγγέλλει την Κυβέρνηση το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής: «Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση άνεργης γυναίκας που ο ΟΑΕΔ προχώρησε σε διακοπή του επιδόματος ανεργίας, επειδή δήλωσε καθυστερημένα (6 ημέρες αργότερα) την παρουσία της.


Η συναδέλφισσα προσπάθησε αρχικά να δηλώσει παρουσία μέσα στα όρια των προθεσμιών πηγαίνοντας η ίδια από το ΚΠΑ, όπως συνέβαινε προηγουμένως, αλλά εκεί ενημερώθηκε πως αυτήν την περίοδο οι παρουσίες πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ κι όχι με φυσική παρουσία λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.
Η συναδέλφισσα μη γνωρίζοντας τον τρόπο να το πραγματοποιήσει απευθύνθηκε τηλεφωνικά στον ΟΑΕΔ, χωρίς τελικά να καταφέρει να έχει κάποια επικοινωνία. Τελικά μέσω τρίτου προσώπου έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιδιώκοντας να δηλώσει με κάποιον τρόπο την παρουσία της, θέτοντας ταυτόχρονα και σχετικό ερώτημα για το ποια είναι η διαδικασία.
Χωρίς να λάβει απάντηση, κάποια στιγμή διαπίστωσε μέσω του τραπεζικού λογαριασμού πως το επίδομα δεν μπήκε για να διευκρινιστεί τελικά από την υπηρεσία πως η παροχή του επιδόματος διακόπηκε γιατί στο μεταξύ είχε λήξει και η δεύτερη περίοδος υποβολής παρουσίας χωρίς να λάβει καμιά ειδοποίηση στο μεσοδιάστημα.
Τα παραπάνω προβλήματα δεν είναι καινούρια.
Αλήθεια έχει αναρωτηθεί η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, αν όλοι οι άνεργοι έχουν την υποδομή στο σπίτι τους (υπολογιστής, σύνδεση internet) και τη γνώση της χρήσης για να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές με τις υπηρεσίες;
Η φυσική κατάληξη είναι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι να κινδυνεύουν διαρκώς να μείνουν εκτός παροχών του ΟΑΕΔ και οι περισσότεροι να καταφεύγουν σε επαγγελματίες με την ανάλογη και διόλου ευκαταφρόνητη οικονομική επιβάρυνση για το ήδη πενιχρό εισόδημά τους.
Απαιτούμε: να αποκατασταθεί άμεσα η επιδότηση της άνεργης, χωρίς καμία απώλεια. Άμεση κάλυψη κι επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, στο 80% με βάση κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ. Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass