Θα γιορτάσουν το Πολυτεχνείο, με μέτρα προστασίας και παρά την απαγόρευση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΤΙΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2020 15:42
Από την περσινή πορεία  του ΕΚΛ για το Πολυτεχνείο Από την περσινή πορεία του ΕΚΛ για το Πολυτεχνείο

Την αντίθεσή τους στην απόφαση της Κυβέρνησης και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας να απαγορευτεί κάθε δημόσια συνάθροιση άνω των τεσσάρων ατόμων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, εκφράζουν πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, καθώς και Σωματεία

στη Λάρισα, που ανακοινώνουν την οργάνωση εκδηλώσεων, σήμερα στην πόλη.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, τηρώντας, όπως αναφέρει ανακοίνωση, όλα τα μέτρα προστασίας, θα καταθέσει στεφάνι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, σήμερα Τρίτη, στις 10.30 το πρωί. Η Εκτελεστική Γραμματεία του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Λάρισας, αποφάσισε μεν να μην πραγματοποιήσει φέτος τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά ανακοίνωσε ότι τριμελής αντιπροσωπεία της θα καταθέσει στεφάνι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Νομαρχίας) σήμερα στις12 το μεσημέρι.
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στεφάνι στις 4 μ.μ. στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, ενώ οι πολιτικές οργανώσεις Λάρισας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ (μ-λ), του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νεολαίας της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση σήμερα στις 5 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Πιο αναλυτικά:
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, και μηχανισμό καταστολής την Ελληνική Αστυνομία, η Κυβέρνηση καταλύει το Σύνταγμα, στήνει ένα σκηνικό έντασης, διχάζει και επιχειρεί με άκομψο τρόπο να στρέψει τα μάτια της κοινής γνώμης μακριά από τις δραματικές επιπτώσεις των πολιτικών της».
Η γιορτή του Πολυτεχνείου δεν είναι εθνική γιορτή, ώστε τον τρόπο με τον οποίο γιορτάζεται να τον αποφασίζουν κρατικοί φορείς, αλλά όλες οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται από οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας.
Με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Νοέμβρη δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή με τη μαζική συμμετοχή πολιτών και τη διεξαγωγή της πορείας προς την πρεσβεία των Η.Π.Α.
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης επιβάλλει να τιμήσουμε την εξέγερση της νεολαίας με διαφορετικούς τρόπους και τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία της δημόσιας υγείας».
Για να καταλήξει προσθέτοντας ότι «ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, θα καταθέσει στεφάνι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, σήμερα Τρίτη, στις 10.30 το πρωί, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου».
ΤΟ ΚΙΝΑΛ
Τριμελής αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ Λάρισας, θα καταθέσει λουλούδια σήμερα στο μνημείο της πλατείας Ρήγα Φεραίου, τιμώντας το Πολυτεχνείο. Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Το Κίνημα Αλλαγής έχοντας ψηλά το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, για το καλό όλων των Ελλήνων, θα πειθαρχήσει και δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενη πιθανή πορεία.
Τώρα είναι ώρα σεβασμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τη μεγάλη μάχη, στους εργαζομένους της πρώτης γραμμής, αλλά πάνω απ’ όλα στον λαό που δοκιμάζεται από την υγειονομική και οικονομική κρίση.
Θα κρατήσουμε ζωντανό το μήνυμα της αντίστασης, αποδίδοντας φέτος φόρο τιμής στους ήρωες που μάχονται για τη ζωή μας.
Το Πολυτεχνείο ζει στις καρδιές μας δείχνοντας τον δρόμο της αντίστασης στον φασισμό, σηκώνοντας όρθια την πεσμένη καγκελόπορτα  που πάνω της δώσαμε ξανά τον όρκο για δημοκρατία, λαϊκή ανεξαρτησία  και κοινωνική δικαιοσύνη».
ΑΔΕΔΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Σαράντα επτά χρόνια μετά την εξέγερση της νεολαίας μας ενάντια στην ξενοκίνητη Δικτατορία και τα αιτήματα εκείνης της περιόδου συνεχίζουν να είναι επίκαιρα.
Η Ε.Γ. του ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας, λόγω των δύσκολων στιγμών που βιώνει η χώρα εξαιτίας της πανδημίας και στο πλαίσιο της τήρησης των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της, με σεβασμό και υπευθυνότητα προς το κοινωνικό σύνολο, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ από τριμελή αντιπροσωπεία της Ε.Γ. του ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας και με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατάθεση στεφάνου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Νομαρχίας) σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι».
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ-λ), ΝΑΡ
«Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου δεν θα περάσει», τονίζουν οι οργανώσεις Λάρισας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ (μ-λ), του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και, της νεολαίας «Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης», που καλούν σε συγκέντρωση σήμερα στις 17.00 στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Όπως, μεταξύ άλλων, τονίζεται στο κάλεσμα «η απαγόρευση των εκδηλώσεων και της πορείας του Πολυτεχνείου, που εξήγγειλαν ο Πέτσας και ο Χρυσοχοΐδης, δεν θα περάσει!
Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση της Ν.Δ. κλιμακώνει, εν μέσω πανδημίας, την επίθεση στους εργαζομένους και τη νεολαία με το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, τους πλειστηριασμούς, την επίθεση στην εκπαίδευση, την αναβίωση του «σπουδαστικού» της ασφάλειας με ειδικό αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια και τη συνεχή καταστολή, θέλει να απαγορεύσει τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, κλιμακώνοντας την κατασταλτική και αντιδημοκρατική επέλαση».
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Λάρισας για την απόφασή της να απορρίψει το αίτημά του για την παραχώρηση της Κεντρική πλατείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, υποστηρίζοντας ότι «δείχνει την πλήρη ταύτισή της με την κυβερνητική πολιτική της τρομοκράτησης και της καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Είναι αποκαλυπτική η γραπτή απάντησή της που δεν επικαλείται την απόφαση της Κυβέρνησης για την απαγόρευση, αλλά απευθείας τον γνωστό νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις (4703/2020) που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και το αντίστοιχο προεδρικό διάταγμα (Π.Δ. 73/2020) που εξειδικεύει την εφαρμογή του.
Μας καλεί μάλιστα να ενημερώσουμε και την Αστυνομία με βάση τα παραπάνω. Σε ρόλο πρωταγωνιστή, πιο μπροστά κι από την ίδια την Κυβέρνηση, λοιπόν, στην εφαρμογή στην πράξη όλων των αντεργατικών –αντιλαϊκών διατάξεων.
Αυτός είναι ο καημός τους κι όχι η υγειονομική προστασία των εργαζομένων και του πληθυσμού της περιοχή μας. Δείχνουν τη φανερή ενόχλησή τους για το ίδιο το περιεχόμενο του εορτασμού. Τους ενημερώνουμε πως δεν πρόκειται να πάμε πίσω από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, οργανώνοντάς το με τον τρόπο που γνωρίζουν τα συνδικάτα, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, προβάλλοντας όλες τις επίκαιρες διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας».
* Το Εργατικό Κέντρο, τα Σωματεία και φορείς της πόλης με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνων σήμερα, στις 4 μ.μ., στην Πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου.
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΚΟΜΜΟΥΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Τη συμμετοχή τους σε επετειακές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, που θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα, ανακοινώνουν τα μέλη του «Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων» και σημειώνουν: «Το επίκαιρο και πιο αναγκαίο από ποτέ, «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», συναντιέται με το ακόμα πιο ζωτικό αίτημα για «Υγεία». Για δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας, για δωρεάν μαζικά τεστ, για έκτακτη και μόνιμη ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των ΜΕΘ, για επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass