«Στον πανικό τους παραβιάζουν το Σύνταγμα»

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2020 15:44

«Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, έχουμε όλοι παγώσει και ιδιαίτερα εμείς οι παλαιότεροι

που έχουμε ζήσει τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Η πρόφαση για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι μία ακόμα προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, επισημαίνοντας: «Είναι πλέον προφανές ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι μόνο κατ’ επίφαση μία δημοκρατική κυβέρνηση, γιατί στην πραγματικότητα είναι βαθιά αυταρχική και με μεγάλη ευκολία παραβιάζει το Σύνταγμα και τα θεμελιώδη δικαιώματα που έχουν μέσω αυτού κατοχυρωθεί. Αυτή η κίνηση φανερώνει τον πανικό της απέναντι στη διογκωμένη λαϊκή δυσαρέσκεια για την αναποτελεσματικότητά της στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και για τους χειρισμούς της στην οικονομία. Με σημερινές δε δηλώσεις του για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, σε ένα κρεσέντο υποκρισίας ο Πρωθυπουργός μιλάει τώρα εναντίον του διχασμού και ξεχνά ότι έχει ο ίδιος πυροδοτήσει τη στρατηγική της έντασης με τη χουντική απαγόρευση των συναθροίσεων.
Χαιρετίζω την κοινή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜέΡΑ25 και θεωρώ πως είναι μία ιστορικής σημασίας κίνηση με τεράστια συμβολική αξία. Μπροστά σε μία τόσο σοβαρή απειλή για τη Δημοκρατία -γιατί αυτό συνιστά η καταστολή της ελευθερίας συνάθροισης που επιχειρεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη- τα τρία κοινοβουλευτικά κόμματα παραμερίζουν τις πολιτικές τους διαφορές για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους και το μήνυμά τους προς την κοινωνία. Δεν είναι κάτι που βλέπουμε να γίνεται συχνά και προσωπικά με γεμίζει με ελπίδα.
Από την άλλη, θεωρώ θλιβερή και εξαιρετικά απογοητευτική τη στάση της Φώφης Γεννηματά, η ατζέντα της οποίας φαίνεται να έχει άλλης τάξης ιεραρχία και προτεραιότητες. Νομίζω ότι θα έπρατταν διαφορετικά τόσο ο Ανδρέας Παπανδρέου, όσο και ο πατέρας της, ο Γιώργος Γεννηματάς. Στις δύσκολες συνθήκες και όταν λαμβάνουν χώρα σοβαρά γεγονότα συμβαίνει και κάτι καλό. Γίνεται ξεκάθαρο, σαν το διαυγές τρεχούμενο νερό, ποιος είναι ποιος και ποιος είναι με ποιον».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass