«Διευρύνονται οι ανισότητες μέσα στην πανδημία»

«ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2020 15:01

«Με ευθύνη της Κυβέρνησης διευρύνονται οι ανισότητες εν μέσω πανδημίας»,

τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλ. Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστ. Καλογιάννη. Ο κ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο έθεσε το θέμα της μεγαλύτερης συνδρομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη μείωση των ανισοτήτων που προκαλεί η πανδημία αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα της τηλεκπαίδευσης.
«Σήμερα που ξεκίνησε και το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης στα Δημοτικά», όπως είπε, «υπάρχουν χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μπουν στο μάθημα γιατί οι οικογένειές τους δεν έχουν υπολογιστή ή είναι δύο και τρία παιδιά ή εργάζεται ο γονιός με τηλεργασία. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνονται στην Κυβέρνηση αυτό το πρόβλημα και αν το αντιλαμβάνονται ποιες κινήσεις θα γίνουν. Είναι αδιανόητο αυτήν τη στιγμή να υπάρχει τέτοιο θέμα, αφού η πρόσβαση στη μάθηση είναι πρωταρχικό δικαίωμα και πρέπει να το διασφαλίσουμε για όλους» τόνισε ο κ. Τσίπρας καλώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στο θέμα αυτό.
Ο κ. Καλογιάννης έθιξε μια πρόσθετη διάσταση, σημειώνοντας ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δε δίνει τη δυνατότητα παρεμβάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπέρ επαγγελματικών ομάδων που πλήττονται από την πανδημία, δεν επιτρέπει δηλαδή ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον κορονοϊό. Για να αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την απόφαση του Δήμου Λαρισαίων να προχωρήσει σε απαλλαγή καταστηματαρχών από ανταποδοτικά τέλη, φόρο αποδείξεων κ.λπ., απόφαση που για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί. «Περιμένουμε από την Κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης «την υλοποίηση της εξαγγελίας για ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα μας δίνει τέτοια δυνατότητα». Στη συνάντηση των δύο ανδρών, παρουσία βουλευτών, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και αιρετών, έγινε τέλος αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της Λάρισας με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, για τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών και δράσεων κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, αλλά και για γενικότερα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass