Χαμηλά στη Νίκαια, λίγο ψηλότερα στο Μακρυχώρι

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ «RAPID TESTS» ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2020 15:00

Στους Δήμους Κιλελέρ και Τεμπών έγιναν χθες τεστ κορονοϊού με τη μέθοδο των rapid tests.


Στον Δήμο Κιλελέρ ελήφθησαν συνολικά 186 δείγματα και καταγράφηκαν 4 θετικά κρούσματα Covid-19 (ποσοστό 2,1%). Αντίστοιχα στον Δήμο Τεμπών, στα 100 δείγματα βρέθηκαν 5 θετικά. Πιο συγκεκριμένα:
Με μεγάλη συμμετοχή διενεργήθηκε στη Νίκαια ο μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος πολιτών, με rapid test της δράσης «drive through testing», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κινητής Μονάδας Ειδικού Σκοπού του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Πρόκειται για μια δράση που έγινε στον χώρο έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου. Δημότες του Δήμου Κιλελέρ υποβλήθηκαν σε rapid test άμεσα και με ασφάλεια μέσα από το αυτοκίνητό τους, τηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους. Αξίζει να επισημανθεί πως ελήφθησαν τουλάχιστο 186 δείγματα εκ των οποίων μόνο 4 διαγνώστηκαν θετικά.
Με την έναρξη της δειγματοληψίας η συμμετοχή των δημοτών του Δήμου Κιλελέρ ήταν μεγάλη, με την «ουρά» από τα οχήματα να φτάνει εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο λήψης των δειγμάτων και τους οδηγούς να περιμένουν υπομονετικά εντός του αυτοκινήτου τους. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη δειγματοληψία, μετά από λίγη ώρα, ενημερώνονταν με γραπτό μήνυμα sms στα κινητά τους, ο καθένας ξεχωριστά, για το αν είναι θετικό ή αρνητικό το δείγμα που έδωσαν. Σε δήλωσή του ο δήμαρχος τόνισε πως «βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της πανδημίας. Σε μία εποχή κατά την οποία η ανάγκη να διαμορφώνουμε μία κατά το δυνατό ακριβέστερη εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινωνία, είναι επιβεβλημένη. Στο πλαίσιο αυτό, μας συνδράμει τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και ο ΕΟΔΥ που ευχαριστώ δημόσια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες, για μία ακόμη φορά απευθύνω στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου - συντονιστή δράσεων Covid-19 της Περιφέρειας, Β. Πινακά. Ο Δήμος Κιλελέρ αναλαμβάνει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που ως στόχο έχουν την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Τονίζω όμως πως για να κερδηθεί αυτή η «μάχη» απέναντι στον αόρατο εχθρό του ιού θα πρέπει και ο καθένας μας ξεχωριστά να επιδείξει την αρμόζουσα ατομική ευθύνη». Στον χώρο διεξαγωγής της διαδικασίας βρέθηκαν ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του Π.Σ. - συντονιστής δράσεων Covid-19 της Περιφέρειας Θεσσαλίας Β. Πινακάς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σ. Καλέτσιος, οι αντιδήμαρχοι Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Αχ. Χατζούλης, Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλ. Χονδρονάσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αν. Ρεντζιάς, Κ. Φιλιππούλης και Χ. Χατζούλης και η γιατρός εργασίας του Δήμου Μ. Κόκκουβα.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ
Μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος έγινε χθες με rapid tests για τον κορονοϊό, στον περιβάλλοντα χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου στην έδρα του Δήμου Τεμπών, το Μακρυχώρι. Σε συνολικό αριθμό 100 δειγμάτων καταγράφηκαν μόνο 5 θετικά κρούσματα Covid-19. Η δράση έγινε με τη συνεργασία του Δήμου Τεμπών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κινητής Μονάδας του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Πρόκειται για «drive through covid-19 test», όπου οι πολίτες έδωσαν δείγμα, άμεσα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους. Στον χώρο διεξαγωγής της διαδικασίας βρέθηκαν το πρωί ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Λιούπα, τους αντιδημάρχους κ. Νίκο Μητσογιάννη και κ. Γιώργο Νικολάου και την πρόεδρο της κοινότητας Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου - Μαγαλιού. Σε δήλωσή του, ο κ. Μανώλης, τόνισε ότι «βρισκόμενοι στην πιο κρίσιμη καμπή της πανδημίας, είναι ανάγκη να διαμορφώσουμε μία καλύτερη και ακριβέστερη εικόνα, για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε στο πλευρό μας τόσο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και τον ΕΟΔΥ, και για τον λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τους κυρίους Αγοραστό και Αρκουμανέα. Ως Δήμος, κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που ως στόχο έχουν την προάσπιση της δημόσιας υγείας, όμως για να κερδηθεί αυτή η «μάχη» θα πρέπει όλοι μας, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, να τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα αντιλαμβανόμενοι ότι ο ιός βρίσκεται παντού».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass