Εξόφλησαν χρέη 50.000 ευρώ στη ΔΕΗ με κρατική συνδρομή

ΔΕΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ -ΑΘΑΝ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΘΟΥΝ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2020 15:02

Της Λένας Κισσάβου

Βοήθημα ύψους 50.086 ευρώ, έλαβαν στο σύνολό τους δέκα νοικοκυριά

στον Δήμο Λαρισαίων, για εξόφληση χρεών τους προς τη ΔΕΗ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία επανασύνδεσής τους με το ηλεκτρικό ρεύμα, που είχε διακοπεί, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Πρόκειται για περπτώσεις πολιτών που εμπίπτουν στις κατηγορίες (οικονομικές και κοινωνικές) που προβλέπει η υπουργική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία υλοποιείται από τον Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και αφορά το «εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017 (Β’474) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει». Από την έναρξη ισχύος της απόφασης τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, έχουν κατατεθεί στον Δήμο Λαρισαίων είκοσι δύο αιτήσεις πολιτών. Τα αιτήματα επανασύνδεσης εξετάζονται από Επιτροπή που συστήνεται στον Δήμο Λαρισαίων και αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, έναν εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ και έναν εκπρόσωπο του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής στην Επιτροπή είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θανάσης Αδαμόπουλος, ο οποίος δηλώνει στην «Ε» πως: «Στόχος είναι να εξετάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις αιτήσεις επανασύνδεσης ρεύματος που καταθέτουν οι πολίτες, προκειμένου να προχωρήσει αντίστοιχα το συντομότερο η διαδικασία σύνδεσής τους».
Αναλυτικότερα για τον αριθμό των αιτήσεων που κατατέθηκαν και για τη διαδικασία της εξέτασής τους ο κ. Αδαμόπουλος μας είπε: «Από τις 22 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, οι δεκαέξι εξετάστηκαν από την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, ενώ οι υπόλοιπες θα εξεταστούν άμεσα, σε δεύτερη συνεδρίασή της που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Από τις δεκαέξι που εξετάστηκαν, εγκρίθηκαν οι δέκα.
Οι έξι απορρίφθηκαν είτε λόγω αυξημένου οικογενειακού εισοδήματος που ήταν πέραν του προβλεπόμενου ορίου, είτε λόγω των περιουσιακών στοιχείων που εμφάνιζαν. Για κάποιες αμφιλεγόμενες περιπτώσεις αιτούντων, η Επιτροπή αποφάσισε τη διενέργεια έρευνας στα αντίστοιχα νοικοκυριά, από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων -όπως και έγινε- προκειμένου να διαπιστωθούν τα αληθή στοιχεία των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν από τους ενδιαφερόμενους».
Όπως διαπιστώνεται από τις αιτήσεις, οι καταναλωτές που ζητούν το βοήθημα, χρωστούν μεγάλα χρηματικά ποσά στον ΔΕΔΔΗΕ ή σε άλλο προμηθευτή ρεύματος και πολλοί εξ αυτών είχαν προχωρήσει σε διακανονισμό αποπληρωμής τους, χωρίς όμως να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο: «Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δέκα εγκεκριμένων αιτήσεων, ανέρχεται στα 80.792 ευρώ και το ποσό των συνολικών πιστώσεων ανέρχεται στα 50.086 ευρώ».
* Στο μεταξύ συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στον Δήμο Λαρισαίων για την επανασύνδεση ρεύματος, από πολίτες που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που προβλέπει ο νόμος.
Σημαντική προϋπόθεση είναι η αποσύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος να έχει γίνει έως και τις 30 Απριλίου 2020, από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και η αποσύνδεση ρεύματος να είναι της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass