Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Νοε 2020 15:12

Σε κινητοποιήσεις καλεί η Πανελλαδική των Μπλόκων

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προσδιοριστεί για τις 26 Νοεμβρίου καλεί να μετάσχουν

αγρότες και κτηνοτρόφοι, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Επιτροπής, αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις απαιτώντας:
* Να γίνουν τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Να εξοπλιστούν και να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο.
* Θέλουμε Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα για όλους, σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες.
* Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές, π.χ. στους κτηνοτρόφους από τον καταρροϊκό πυρετό. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που δίνονται σε πληττόμενους συναδέλφους (π.χ. κτηνοτρόφους, ελαιοπαραγωγούς, παραγωγούς λαϊκών αγορών, κ.λπ.). Όταν την ίδια ώρα «μπουκώνονται» με δισεκατομμύρια ευρώ βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.
* Να δοθούν άμεσα και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής ζημιάς, οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχει πληγεί η παραγωγή τους από φυσικές καταστροφές ή νόσους. Ανησυχούμε ότι με πρόσχημα τις πλημμύρες ο ΕΛΓΑ καθυστερεί να αποστείλει τα πορίσματα των εκτιμήσεων, άρα και να δώσει έγκαιρα και άμεσα τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους.
* Για τους συναδέλφους πλημμυροπαθείς, να δοθεί εδώ και τώρα σε όλους τους δικαιούχους η προκαταβολή σε όσους δεν την έχουν πάρει για αδιευκρίνιστες αιτίες και λόγους παρά τις επίμονες διαμαρτυρίες μας. Να εξοφληθεί άμεσα το σύνολο των αποζημιώσεων.
* Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωσή μας.
* Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια, καθώς και μείωση των τιμών τους.
* Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Να υπάρχει αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.
* Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες-κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.
* Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιών σε αγρότες-κτηνοτρόφους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια.
* Να δοθεί στις αγρότισσες μητέρες ειδικό επίδομα φροντίδας ανήλικων τέκνων (έως 14 ετών) για όσο διαρκεί το lockdown.
Αντιδρούμε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για να επιβληθούν νέα μέτρα καταστολής, καθώς και περιορισμού της μαζικής λαϊκής δράσης.
Αντιμετωπίζουν διαχρονικά με αυταρχισμό και καταστολή τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας και τώρα βρήκαν ως πρόσχημα την πανδημία.
Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα είναι αυτό που τηρεί αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας σε αντίθεση με την Κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, παντού!
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να μείνει όρθιος ο λαός στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας και να οργανώσει τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.
Παίρνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας συνεχίζουμε την παρέμβασή μας σε κάθε νομό, σε κάθε χωριό, μέσα από τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους την ανάδειξη και διεκδίκηση κάθε προβλήματος που απασχολεί εμάς και την κοινωνία».

 

«Οι ΣΥΝΕΚ βάζουν εμπόδια στη λειτουργία της ΕΛΜΕ»

ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Συνεχίζονται οι αρρυθμίες στη λειτουργία της ΕΛΜΕ Λάρισας. Η πρόταση το Σωματείο να συνεχίσει τη λειτουργία του αυτήν την περίοδο με συνεδριάσεις που θα γίνονται μέσω τηλεδιασκέψεων, δεν έγινε δεκτή από την παράταξη των ΣΥΝΕΚ με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση του το Δ.Σ., σε μια κρίσιμη περίοδο τα υπάρχοντα θέματα να διακινούνται μέσω e-mails και να παίρνονται αποφάσεις χωρίς ουσιαστική συζήτηση. Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρει: «Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι εξαιρετικά δύσκολες. Οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ορατές στην κοινωνία, όπως και η προσπάθεια της Κυβέρνησης να περάσει αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Σ’ αυτήν την κρίσιμη για τα κεκτημένα μας χρονική περίοδο, το Σωματείο παρά τους περιορισμούς λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που απαγορεύουν τη φυσική παρουσία, δεν ήταν δυνατόν να διακόψει τη λειτουργία του. Γι’ αυτόν τον λόγο προτάθηκε να γίνονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη πρόταση έγινε αποδεκτή απ’ όλες τις παρατάξεις, εκτός των ΣΥΝΕΚ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα υπάρχοντα θέματα να διακινούνται μέσω e-mails και να παίρνονται αποφάσεις χωρίς ουσιαστική συζήτηση. Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή που λόγω των εξαιρετικών συνθηκών, τα Δ.Σ. των συλλόγων σ’ όλη την Ελλάδα λειτουργούν με τηλεδιάσκεψη, εμείς με τον ίδιο τρόπο επικοινωνούμε καθημερινά με τους μαθητές μας, κάποιοι για δικούς τους ακατανόητους λόγους, κόντρα στις ανάγκες των καιρών, συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του Σωματείου.
Y.Γ. Με την ανακοίνωση για την ενημέρωση των συναδέλφων διαφώνησε η κ. Πατσή Κων., μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και για ευνόητους λόγους δε συμμετείχαν οι ΣΥΝΕΚ».

 

Ανοιγμα των βιβλιοπωλείων στις 30/11 ζητούν οι εκδότες

Με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Στυλιανό Πέτσα, η Σύμπραξη των Εκδοτών τούς ζητεί να μεριμνήσουν ώστε τα βιβλιοπωλεία να συγκαταλέγονται στα καταστήματα που θα ανοίξουν στις 30/11, ακόμα και αν ανακοινωθεί παράταση της καραντίνας από την κυβέρνηση. Τα βιβλιοπωλεία είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα μικρά καταστήματα στα οποία μπορούν εύκολα να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας, λειτουργώντας με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις που λειτουργούν τα φαρμακεία. Το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων θα σημάνει στήριξη του πολιτισμού, στήριξη του κοινωνικού συνόλου και ανάσα ζωής στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωσης Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ).

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass