«Προσωρινή» η φιλοξενία προσφύγων σε Αμπελάκια-Καστρί

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2020 15:41

«Προσωρινή» χαρακτηρίζει τη φιλοξενία 84 προσφύγων σε ξενοδοχεία στα Αμπελάκια και στο Καστρί – Λουτρό ο υπουργός Μετανάστευσης Παν. Μηταράκης, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» και βουλευτή Λάρισας, Κυρ. Βελόπουλου. Ο κ.

Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση με αφορμή αντιδράσεις κατοίκων για να απαντήσει ο κ. Μηταράκης λέγοντας ότι «το ξενοδοχείο ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ, όπου στις 5/11/2020 διέμεναν 52 πολίτες τρίτων χωρών και το ξενοδοχείο ΚΟΥΡΙΑ, όπου στις 5/11/2020 διέμεναν 32 πολίτες τρίτων χωρών, στα Αμπελάκια Λαρίσης, λειτουργούν υπό τον ΔΟΜ, στο πλαίσιο του προγράμματος intergration, που αφορά στη φιλοξενία, για σύντομο χρονικό διάστημα, ατόμων που έχουν λάβει διεθνή προστασία.
Οι ανωτέρω φιλοξενούμενοι έχουν μεταφερθεί στα δύο αυτά ξενοδοχεία από τη νήσο Λέσβο, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια. Σημειώνεται περαιτέρω ότι έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα HELIOS του ΔΟΜ, το οποίο αφορά στην ένταξη των πολιτών τρίτων χωρών που έχουν λάβει διεθνή προστασία στην Ελληνική κοινωνία, μέσω της διευκόλυνσης ενοικίασης διαμερίσματος, εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας και στήριξής τους για εξεύρεση εργασίας» καταλήγει ο Υπουργός Μετανάστευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass