ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ»

Σώθηκε πελαργός στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2014 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:41
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)
Ένας νεαρός πελαργός βρέθηκε ξαφνικά στο έδαφος, πέφτοντας από τη φωλιά του, ψηλά στον τρούλο του Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου. Το νεαρό πουλί δεν μπορούσε να πετάξει ακόμα ώστε να επανέλθει στη φωλιά του με αποτέλεσμα να κινδυνεύει.
Τυρναβίτες της γειτονιάς περιμάζεψαν το πουλί σε ένα οικόπεδο που χρησιμοποιείται προσωρινά ως παρκινγκ ώστε να το προστατέψουν από οχήματα ή ζώα από τα οποία πιθανόν να δέχονταν επίθεση. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Δήμος ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Ζώης ανέλαβε την προστασία του πτηνού, αρχικά και στη συνέχεια τη μεταφορά του σε ειδικό χώρο.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας», με επικεφαλής τον βιολόγο κ. Γεράσιμο Δημησιάνο, υπεύθυνο για τη Θεσσαλία.
Ο κ. Δημησιάνος ήρθε στον Τύρναβο απ’ όπου και παρέλαβε το πουλί το οποίο από μια πρώτη εκτίμηση δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, ούτε τραύματα.
Στη συνέχεια ο κ. Δημησιάνος μετά τις πρώτες βοήθειες και την φροντίδα στον πελαργό θα το προωθήσει στο Κέντρο Περίθαλψης «ΑΝΙΜΑ», στο Μαρκόπουλο Αττικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας», το τελευταίο διάστημα έχουν περισώσει πάνω από 30 κιρκινέζια, φασιανούς αλλά και πελαργούς. Μια συνεισφορά η οποία στηρίζεται και στη βοήθεια των πολιτών. .
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass