Υποχώρηση στη Λάρισα, έκρηξη στα Τρίκαλα

Σταθερά ψηλά τα κρούσματα στη Μαγνησία - Στα 1.498 συνολικά στη χώρα *Δωρεάν τεστ αύριο στη Σκεπαστή Νεάπολης

Δημοσίευση: 23 Νοε 2020 15:02

Σε διψήφιο αριθμό μειώθηκαν χθες τα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Λάρισας, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χατζηχριστοδούλου, ότι σταθεροποιείται η πορεία της νόσου στον νομό.


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στα 84 ανήλθαν χθες τα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Λάρισας και αντίστοιχα 79 στην Π.Ε. Μαγνησίας, 51 στην Π.Ε. Καρδίτσας και 80 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα Τρίκαλα εμφανίζουν εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ COVID-19
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Δωρεάν μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (Rapid Tests), θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, στη Λάρισα, τις ώρες 10 π.μ. έως 4 μ.μ. από Κινητή Μονάδα ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.
Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Drive through Rapid testings» που υλοποιείται σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και καλούνται οι πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα.
Οι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, θα βρίσκονται για τον σκοπό αυτό κάθε εβδομάδα στο ίδιο μέρος σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
-Δευτέρα στα Τρίκαλα από 9 π.μ. με 1 μ.μ. (Παλιά Ζωαγορά Τρικάλων).
-Τρίτη στη Λάρισα από 10 π.μ. έως 4 μ.μ. (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης).
-Τετάρτη στην Καρδίτσα από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. (Χώρος ετήσιας εμποροπανήγυρης, περιφερειακός).
-Παρασκευή στον Βόλο, από 9 π.μ. έως 1 μ.μ. (Πανθεσσαλικό Στάδιο).
Εκτάκτως για αυτή την εβδομάδα Drive through testings θα γίνουν επίσης:
- Στο Λιβάδι Ελασσόνας την Τετάρτη 25-11-2020, από 10 π.μ. έως 2 μ.μ.
-Στον Αλμυρό Μαγνησίας
-Στην Καλαμπάκα Τρικάλων, σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθούν εγκαίρως.
Τα Drive through testings δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχονται για Covid-19 άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους. Οι πολίτες που προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα, οφείλουν να τηρούν τις οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους και να έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους.
1.498 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) του ΕΟΔΥ, εμφανίστηκαν
χθες 1.498 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 91.619, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.
4.810 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23.403 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
540 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 150 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 470 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 103 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.630 θανάτους συνολικά στη χώρα. 647 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Τέσσερα κρούσματα στο Γηροκομείο
Εντοπίστηκαν στο πλαίσιο τακτικών τεστ *Νέα δειγματοληψία σήμερα σε φιλοξενούμενους και προσωπικό *«Τηρούνται με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα» δηλώνει η Διεύθυνση

Τέσσερα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, στο πλαίσιο τακτικού τεστ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ίδρυμα.
Σήμερα Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει νέα τεστ σε όλους τους φιλοξενούμενους και το προσωπικό, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στα 95 άτομα (70 φιλοξενούμενοι και 25 εργαζόμενοι).
Σύμφωνα με τη διεύθυνση του Γηροκομείου «στο Ιδρυμα τηρούνται με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις υγειονομικές αρχές».
Επισημαίνει δε, ότι: «Το Γηροκομείο της Λάρισας, από τον Φεβρουάριο και πριν την έναρξη της πανδημίας, τηρεί με αυστηρή προσήλωση όλα τα σχετικά μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Μεταξύ των μέτρων προστασίας, περιλαμβάνεται η κατάργηση του επισκεπτηρίου για τους φιλοξενούμενος στο ίδρυμα, η θερμομέτρηση όλου του προσωπικού κατά την είσοδο τους στον χώρο εργασίας, ενώ έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και οι συναθροίσεις των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων εντός του Ιδρύματος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το προσωπικό και οι φιλοξενούμενοι έχουν υποβληθεί επανειλημμένα και σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε μοριακά τεστ για τον νέο κορονοϊό, είτε με ευθύνη του ΕΟΔΥ, είτε σε συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια της Λάρισας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass