«Να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της γέφυρας Τεμπών»

ΑΥΤΟΨΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2020 15:05
Χωρίς προβλήματα –ακόμη- η διέλευση από το «Σταβάρι» στο Δέλτα του Πηνειού. Χωρίς προβλήματα –ακόμη- η διέλευση από το «Σταβάρι» στο Δέλτα του Πηνειού.

Του Κώστα Τσόλα

Με μεγάλη υπομονή οι κάτοικοι στις περιοχές του Δήμου Τεμπών, αλλά και περιοχών

του Δήμου Αγιάς, περιμένουν να δοθεί στην κυκλοφορία η μεγάλη γέφυρα των Τεμπών στην έξοδο της Κοιλάδας προς βορρά. Τώρα τον χειμώνα μάλιστα μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στη σύνδεση αγροτικών περιοχών μεταξύ Ομολίου και Παλαιοπύργου, μέσα από το Δέλτα του Πηνειού, αφού όταν το ποτάμι «κατεβάζει» πολύ νερό, η ράμπα που βρίσκεται στον αγροτικό δρόμο που ενώνει τις δύο περιοχές και συγκεκριμένα στη θέση «Σταβάρι» υπερχειλίζει. Οπότε για περάσει κάποιος π.χ. από το Ομόλιο προς την περιοχή του Πυργετού, του Παλαιοπύργου, των Μεσαγγάλων, κ.ο.κ. θα πρέπει να κινηθεί προς τα Τέμπη και την Αγία Παρασκευή, να φτάσει στον Ευαγγελισμό και να «ανέβει» στον αυτοκινητόδρομο, μέσα από τις σήραγγες προς την έξοδο του Πυργετού. Να κάνει 15 επιπλέον χιλιόμετρα.
Χθες η «Ε» βρέθηκε στην περιοχή «Σταβάρι» μεταξύ Ομολίου και Παλαιόπυργου και ο Πηνειός εκεί δεν είναι αυτές ημέρες υπερχειλισμένος και τα οχήματα διέρχονται χωρίς προβλήματα.ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Εν τω μεταξύ, την πορεία των εργασιών αποκατάστασης της γέφυρας Πηνειού, διαπίστωσε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης κατά την τελευταία επίσκεψή του στο εργοτάξιο. Ο δήμαρχος Τεμπών, ο οποίος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του έργου, είχε επισκεφθεί πρόσφατα τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, για να παραπονεθεί για την καθυστέρηση που παρουσιάστηκε κατά τους θερινούς μήνες στην εξέλιξη των εργασιών, να του τονίσει τη σπουδαιότητα του έργου για την τοπική κοινωνία και την επιχειρηματικότητα στην περιοχή και να διασφαλίσει τη διαβεβαίωση του Υπουργείου για τη γρήγορη αποπεράτωση του έργου.
Ο κ. Μανώλης ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες του έργου για τις εργασίες που διεξάγονται με έντονο ρυθμό και ζήτησε να ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα που υποσχέθηκε το υπουργείο ώστε να παραδοθεί άμεσα και με ασφάλεια η γέφυρα στο κοινό.
Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη ο κ. Μανώλης ανέφερε στην «Ε»: «Η αποπεράτωση των εργασιών στη γέφυρα του Πηνειού είναι ένα έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού στην περιοχή, που δυστυχώς λόγω της καθυστέρησης των εργασιών συντήρησής της έχει βαλτώσει. Γι’ αυτό οφείλουμε, ως δημοτική αρχή, να επιμείνουμε ώστε να πετύχουμε την άμεση παράδοσή της στους πολίτες».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass