Παράρτημα για το 55ο Νηπιαγωγείο, δίνει ανάσα σε τρεις Παιδικούς Σταθμούς

*ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2021 ΕΤΟΙΜΗ Η ΝΕΑ ΣΤΕΓΗ, ΣΕ ΚΤΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ *«ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΩΤ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2020 21:24
Το κτίσμα που επιλέχθηκε  να διαμορφωθεί σε νηπιαγωγείο Το κτίσμα που επιλέχθηκε να διαμορφωθεί σε νηπιαγωγείο

Της Λένας Κισσάβου

Σε αποσυμφόρηση του πολυπληθέστατου 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, με 220 μαθητές που είναι κατανεμημένοι σε τέσσερις εκπαιδευτικές δομές στην πόλη, οδεύει η Δημοτική Αρχή Λάρισας.


Προχθές εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, η εκμίσθωση κτιρίου για τη δημιουργία παραρτήματος του 55ου Νηπιαγωγείου, το οποίο θα συγκεντρώσει τους μαθητές του, που σήμερα φιλοξενούνται σε τάξεις τριών Παιδικών Σταθμών και ειδικότερα των 5ου και 9ου Δημοτικών Παιδικών Σταθμών καθώς και του Παιδικού Σταθμού στο ΑΤΑ.
Να σημειωθεί ότι η έδρα του Νηπιαγωγείου λειτουργεί σε συστεγαζόμενο με το 3ο Δημοτικό Σχολείο, σχολικό συγκρότημα, και το παράρτημά του θα δημιουργηθεί σε κοντινή με αυτό απόσταση και συγκεκριμένα στην απέναντι πλατεία από το σχολείο, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
«Για την κάλυψη των αναγκών των 220 παιδιών του 55ου Νηπιαγωγείου -αριθμός πολύ μεγάλος για νηπιαγωγείο- ο Δήμος Λαρισαίων και συγκεκριμένα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής με τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικών Θεμάτων, παραχώρησαν κάποιες αίθουσες σε δημοτικές εκπαιδευτικές δομές και ειδικότερα σε παιδικούς σταθμούς.
Αυτό έγινε προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τα νήπια και για να διευκολύνει τόσο τους γονείς, όσο και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας.
Φυσικά η παραχώρηση δεν μπορεί να ισχύσει επ’ αόριστο, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί έχουν ανάγκες...» δηλώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωτήρης Βούλγαρης.
Τονίζει δε, πως από τη νέα σχολική χρονιά «σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, θα γίνει νέα χωροταξική αναδιάταξη για την καλύτερη ανακατανομή μαθητών σε σχολικές μονάδες, ώστε να μην εμφανίζονται σε ένα νηπιαγωγείο 220 παιδιά, αλλά αυτά να κατανεμηθούν και σε άλλες δομές, κοντινές με τον τόπο κατοικίας τους».
Οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση του παραρτήματος, πραγματοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς, με στόχο να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν, υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος και σημειώνει ότι «προβλέπεται να φιλοξενήσει 90 παιδιά».
Πρόσφατα μάλιστα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αλλαγής χρήσης του χώρου, με τις προϋποθέσεις που προβλέπει η σχετική νομοθεσία για τις προδιαγραφές των σχολικών μονάδων. Οι μισθώσεις του παραρτήματος του 5ου Νηπιαγωγείου θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass