Την παρουσία Αστυνομίας καταγγέλλει το Ε.Κ. Λάρισας

ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2020 15:54

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταγγέλλει «την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, περιμετρικά του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» και σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ ακόμη και αυτή τη στιγμή

που ολόκληρη η χώρα μετρά εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες ασθενείς και διασωληνωμένους αντί να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να υλοποιήσει τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα των Υγειονομικών και των άλλων Σωματείων, επιλέγει να τρομοκρατήσει και να καταστείλει οποιαδήποτε λαϊκή αντίδραση.
Η επιλογή της να «γεμίσει» το Γ.Ν.Λ. με αστυνομικούς και με κλούβες των ΜΑΤ, αντί να προσλάβει γιατρούς και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό που απαιτείται με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, δείχνει το που θέλει να στοχεύσει.
Στο να σταματήσει να υπάρχει και να ακούγεται οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης και διεκδίκησης από τους εργαζόμενους, τα Σωματεία τους και το λαϊκό κίνημα συνολικότερα.
Απαιτούμε άμεσα να σταματήσει η προσπάθεια φίμωσης, τρομοκράτησης και καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Δεν αναστέλλουμε τη δράση μας ούτε τις διεκδικήσεις μας. Θα μας βρίσκουν σταθερά απέναντί τους διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας».
ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή, σε καταγγελία της μεταξύ άλλων σημειώνει πως η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είχε «κύριο αίτημα τη διασφάλιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας. Ένα μόνιμο αίτημα, που δυστυχώς η κρισιμότητά του φαίνεται σήμερα, με την παταγώδη αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕ.
Πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις που έδιναν την εντύπωση ότι ετοιμάζονταν επιχείρηση σύλληψης κακοποιών και εγκληματιών. Ομάδες ΔΙΑΣ που σταματούσαν κάθε περαστικό για εξακρίβωση στοιχείων. Και όλα αυτά για να καταστείλουν μια συγκέντρωση από νέους που ζητούν το δικαίωμα στην ελπίδα και την αισιοδοξία, από εργαζόμενους και ανέργους που ζητούν αξιοπρεπή διαβίωση, από όλο αυτόν τον κόσμο που ζητά ενίσχυση της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας και όλου του Ε.Σ.Υ.
Η ΕΕ ζητά τη «δημοκρατία» των ένστολων (βλέπε Μακρόν) και ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να βγάλει παράνομες τις απεργίες, ενώ η ΝΔ βγάζει παράνομες τις πορείες. Πόσο αγαστή συνεργασία! Βήμα-βήμα προς την κανονικότατη δικτατορία του κανονικότατου μέλους της ΕΕ, την Ουγγαρία.
Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποτασσόμαστε. Όλοι και όλες ξαναδίνουμε ραντεβού στους δρόμους για να σπάσει ο φόβος και η κρατική τρομοκρατία. Η 6η του Δεκέμβρη είναι μέρα διεκδίκησης για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, ακόμα και αν φέρουν ελικόπτερα».
«ΜΑΤ ΠΑΝΤΟΥ - ΜΕΘ ΠΟΥΘΕΝΑ»
Η Ανοιχτή Συνέλευση Σπορά, σε καταγγελία της μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η διαμαρτυρία θα είχε τη μορφή μιας ανθρώπινης αλυσίδας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας , τηρώντας τις αποστάσεις και με όλα τα μέτρα προστασίας.
Δεκάδες αστυνομικές δυνάμεις με ΜΑΤ και κλούβες, ομάδες ΔΙΑΣ και ασφαλίτες περικύκλωσαν το Νοσοκομείο Λάρισας και όλους τους γύρω δρόμους ώστε να μας αποτρέψουν με ελέγχους και με ρητή απαγόρευση της συγκέντρωσης.
Μάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις δεν δίστασαν να σταθούν και έξω από την είσοδο του Νοσοκομείου στον χώρο των επειγόντων περιστατικών, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες μας ότι τα ΜΑΤ είναι παντού και ΜΕΘ πουθενά.
Η στάση αυτή της αστυνομίας αποδεικνύει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων δεν αφορούσαν μόνο το τριήμερο των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά έχει πλέον κανονικοποιηθεί. Και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση και στέρηση των πολιτικών μας δικαιωμάτων.
Η υγεία, η ζωή μας και τα δικαιώματά μας έχουν μπει στον γύψο με πρόσχημα την πανδημία. Καταγγέλλουμε την εγκληματική κρατική και κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας ως βαθιά ταξική ως θανατοπολιτική».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass